Dalamánky s ovsenými vločkami(fotorecept)

Autor receptu: ewitka123

Už davno som mala chuť na domacu dalamanku a tak som si ju dnes upiekla. Recept som našla v jednej kucharskej knihe, tak som experimentovala a stalo to naozaj za to :)

Suroviny

Postup

  1. Do osladeneho vlažneho mlieka rozdrvime kocku kvasnic nechame nakysnuť. Hladka muka, ovsene vločky, soľ a kvasok spolu dobre vypracujeme cesto upozornujem že, cesto je dost tuhe preto je ho lepšie miesiť na doske. Kyslo mi dosť dlho vyše dvoch hodin.
  2. Vykysnute cesto ešte raz premiesim vytvorim valček a krajam rovnake kusky, ktore potom vytvarujem na pekne žemličky. Prenesiem ich na plech na ktorom je mastny papier a kažu potriem mliekom a posypem sezamom, rascou alebo hrubou soľou podľa chuti. Ostrym nožom prerežem každu dalamanku do križa. Necham ešte podkysnuť 20-30 minut a dam upiecť do rozohriatej rury.
  3. PIekla som ich na 200 stupnoch 18 minut a tu je vysledok :)
  4. Natierali sme si na ne maslo a boli suprove :-) tato davka je na 18 kuskov.