Cviklovo-čokoládová torta bez múky
Autor receptu: alessandra
Receptov na túto tortu som nenašla veľa (jeden je aj tu na vareche) no z tých čo som našla, som som to skombinovala, a vznikla z toho táto zdravá verzia dezertu :) Robila som ju prvý krát a bola som zvedavá ako bude chutiť, no cviklu v nej necítiť skoro vôbec, chuťovo pripomína skôr čokoládovú tortu :)
16 porcií |
15 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Neošúpanú repu uvaríme do mäkka (cca 45min.) necháme vychladnúť.
- Repu ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme (príp. nastrúhame).
- Rozpustíme si čokoládu, keď je čokoláda zmäknutá pridáme uvarenú kávu.
- Do čokolády pridáme nakrájané maslo, necháme rozpustiť.
- Oddelíme žĺtka od bielok.
- Žĺtka zmiešame s repou.
- Bielka vyšľaháme do tuhej peny.
- Do misky s repou a žĺtkami pridáme cukor, mandle, prášok do pečiva, kakao, rozpustenú čokoládu a dobre premiešame.
- 1/4 snehu premiešame so zmesou z červenej repy, pridáme zvyšnú časť bielkov a už len zľahka premiešame.
- Vyleje do formy (vymastenej a vysypanej múkou) a pečieme cca 50 min.
- Tortu po vychladnutí potrieme džemom a čokoládou.