Cviklovo-čokoládová torta bez múky

Autor receptu: alessandra

Receptov na túto tortu som nenašla veľa (jeden je aj tu na vareche) no z tých čo som našla, som som to skombinovala, a vznikla z toho táto zdravá verzia dezertu :) Robila som ju prvý krát a bola som zvedavá ako bude chutiť, no cviklu v nej necítiť skoro vôbec, chuťovo pripomína skôr čokoládovú tortu :)

16
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Neošúpanú repu uvaríme do mäkka (cca 45min.) necháme vychladnúť.
  2. Repu ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme (príp. nastrúhame).
  3. Rozpustíme si čokoládu, keď je čokoláda zmäknutá pridáme uvarenú kávu.
  4. Do čokolády pridáme nakrájané maslo, necháme rozpustiť.
  5. Oddelíme žĺtka od bielok.
  6. Žĺtka zmiešame s repou.
  7. Bielka vyšľaháme do tuhej peny.
  8. Do misky s repou a žĺtkami pridáme cukor, mandle, prášok do pečiva, kakao, rozpustenú čokoládu a dobre premiešame.
  9. 1/4 snehu premiešame so zmesou z červenej repy, pridáme zvyšnú časť bielkov a už len zľahka premiešame.
  10. Vyleje do formy (vymastenej a vysypanej múkou) a pečieme cca 50 min.
  11. Tortu po vychladnutí potrieme džemom a čokoládou.