Slané chuťovky

Cviklové, špenátové a kurkumové roládky plnené bryndzovou nátierkou (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Ivana Rusinu (www.ivanoveminutky.com)

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme 3 cestá, každé inej farby. 6 bielkov vyšlaháme so štipkou soli dotuha. 6 polievkových lyžíc múky preosejeme so špenátovým prachom. 6 žĺtkov vyšľaháme, pridáme ku nim olej, vodu, prišľaháme múku so špenátovým prachom. Na záver jemne primiešame vyšľahané bielky. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech pobúchame dlaňou zospodu, aby sa cesto rovnomerne rozlialo na plechu.
  2. Dáme peicť do vyhriatej rúry na 5 - 10 minút pru teplote 185 °C.
  3. Ešte z horúcej rolády odstránime papier na pečenie a zrolujeme ju do čistej vlhkej utierky.
  4. Necháme ju vychladnúť.
  5. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a natrieme brynduzovou nátierkou.
  6. Pomocou potravinovej fólie zvinieme a necháme poriadne vychladiť v chladničke.
  7. Krájame na plátky.
  8. Tak isto postupujeme aj pri cviklovej a kurkumovej roláde.
  9. Bryndzová nátierka: Bryndzu rozmiešame s maslom, pridáme najemno nakrájanú pažítku. Do kurkumovej rolády pridáme do bryndzovej nátierky aj mletú červenú papriku.