Cviklové batôžky so šošovicovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 180/170 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr upečieme repu zabalenú v alobale na 180°C približne hodinu. Keď repa vychladne, pripravíme kysnuté cesto, do ktorého primiešame najemno nastrúhanú upečenú repu. Cesto necháme vykysnúť.
  2. V hrnci na olivovom oleji prudko urestujeme na kocky nakrájaný baklažán. Pridáme avokádo a uvarenú červenú šošovicu. Všetko podlejeme trochou vody a dusíme. Dochutíme a na konci pridáme maslo.
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, narežeme na štvorce, ktoré naplníme ragú a vytvarujeme taštičky. Pečieme pri 170°C približne 30 minút.