Foto: betka33
Cviklu milujem od malička. Tá farba, chuť a sila z nej, to je život! Zdravie! Vďaka Bohu , za túto zeleninu nenáročnú. Vždy Zobraziť celý popisCviklu milujem od malička. Tá farba, chuť a sila z nej, to je život! Zdravie! Vďaka Bohu , za túto zeleninu nenáročnú. Vždy mi pripomenie , že srdiečko a krv možeme mať zdravú , keď jej konzumujme dostatok. A vo forme polievky sa na Slovensku veľmi nepoužíva, tak možno bude napomocná pre tých čo ju chcú vyskúšať. V Nemecku ju varíme celú jeseň a zimu.Prajem dobrú chuť a pevné zdravie z nej.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú cviklu nakrájame na kocky menšie, zemiaky tiež rovnako upravíme, cibuľu nakrájame na kolieska.Cviklu uvaríme do mäkka, aj hodinu to može trvať. Na masle popražíme cibuľu, pridáme uvarenú cviklu, zemiaky, koreniny, a iné prísady , podusíme 5 min, podlejeme vodou , aby bola zaliata cvikla.Varíme 10 min, aby sa spojili chute, spravíme si svetlú zápražku, ja do nej pridávam smotanu sladkú, rozhabarkujem a pridáme do polievky. Chren tiež podlľa chuti, ako ju chcete pikantnú. Servírujeme na tanier a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Diskusia k receptu