Cviklová polievka
Autor receptu: lan
Myslíte si, že by Vám cviklová polievka určite nechutila? Aj ja som si to myslela ale teraz
patrí cviklová medzi moje obľúbené :) Nedávno ma inšpirovala reštaurácia Hodovňa v
Poprade aby som ju znova začala variť. Samozrejme nepoznám recept Hodovne ale
ponúkam svoj.
10 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme cviklu, pokrájame a rozmixujeme alebo postrúhame na jemno. Prilejeme vodu na konzistenciu, ktorá sa nám páči a privedieme k varu. Pridáme asi 4 guľôčky nového korenia, soľ a sušené bylinky a koreniny – ja som použila zmes: rozmarín, petržlenová vňať, tymián, majoránka, saturejka, rasca, koriander, oregano.
- Polievka je uvarená za pár minút. Ak chceme jemnejšiu konzistenciu, tak môžeme na záver použiť aj ponorný mixér. Pridáme do nej maslo a je v podstate hotová.
- Na ozdobenie a dochutenie dáme na polievku kyslú smotanu a pomleté opražené slnečnicové semená, prípadne aj petržlenovú vňať.
Nepražené lúpané semená pomelieme a na sucho opekáme na panvici kým nezmenia farbu na žltú. (hnedé sú už príliš opečené)