Cukiny s jogurtom - тиквички с кисело мляко fotorecept

alex37 - fotkaalex37, 17. júla 2013
Cukiny s jogurtom - тиквички с кисело мляко (fotorecept)
Foto: alex37

Jednoduchý bulharský recept na cukiny, ktoré sa konzumujú v studenej forme ako predjedlo, takže je dobré ho pripraviť deň vopred, nech prestojí v chladničke. Zobraziť celý popisJednoduchý bulharský recept na cukiny, ktoré sa konzumujú v studenej forme ako predjedlo, takže je dobré ho pripraviť deň vopred, nech prestojí v chladničke. Pôvodne sa cukinu pečú na panvičke v oleji, ale nakoľko veľmi nasiaknu olejom, pokúsila som sa o zdravšiu verziu.

15 minút
príprava
60 minút
na 210 °C

Suroviny

1 ks
 (kto má rád)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny

    Cukiny s jogurtom - тиквички с кисело мляко (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame si cukinu na rovnaké plátky 4-5 mm hrubé, osolíme a dáme podsušiť na kuchynský papier

    Cukiny s jogurtom - тиквички с кисело мляко (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Usušené uložíme na plech s pečiacim papierom, potrieme štetčekom s olivovým olejom na funkcii gril 210°C pečieme cca 25-30´podľa typu rúry, každý pozná tú svoju najlepšie. Treba ich sledovať, aby nám nezčernali príliš.

    Cukiny s jogurtom - тиквички с кисело мляко (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a takto vyzerajú už upečené /ja som piekla dva plechy/

    Cukiny s jogurtom - тиквички с кисело мляко (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené cukiny ukladáme do nádobky, potrieme pretlačeným cesnakom jemne posolíme /pozor už sme ich raz solili/ a natrieme jogurtom /posypeme kôprom u nás nie, pretože ho nemajú všetci radi/ Takto pokračujeme kým nespotrebujeme všetky suroviny. Pred konzumáciou pokvapkáme olivovým olejom.
    Добър апетит

Diskusia k receptu

ajuschka
mno nakoniec preco nie :) bulhari maju fantasticku kuchynu. mas v zalohe este nieco? :)
gabriele
paraada...tiez mam rada bulharske recepty...casto cerpam namety na letne jedla na ich strankach o vareni...ja zas robim neapolske cukiny...a tie pokrajane na hranolky susim asi 8 hodin na slnku a potom dalej upravujem...dnes budu nove, cerstve zo zahrady, tak pre zmenu mozu byt na bulharsky sposob :)
alex37
@ajuschka , ešte mám toho dosť v zálohe, /jedného Bulhara a jednu 1/2 bulharku tiež :)/ ale aj receptov sa nájde zopár. Potom pri varení ich pofotím a popridávam :)
@martamm , som rada :)
@gabriele , potom asi vieš po bulharsky?
gabriele
ved bulharcina je slovansky jazyk...a azbuka ziadny problem :)...a ja mam konicka stare slovanske recepty...tak som sa kvoli tomu co-to aj z bulharciny naucila :)
slavka11
staci panvicka keramicka a netreba sa s rurou capkat. Ja som podobne opekala baklazan a bez tuku a bol paradny
hubata
Ja celé leto žijem na tomto recepte: keďže sa mi nechce v horúcom lete zapínať trúbu, tak osolené cukíny obalím v múke a hádžem do rozpáleného oleja a to vám je potom bašta keď sa dá do smotany (jogurtu) plno kôpru a cesnaku! Bulharské recepty mi pripomínajú moju mladosť a zájazdy k moru s CKM. Ešte daj prosím nejaké recepty .....
radost
na keramickej panvici robené..s chuťou zjedené..počas leta bude opakované..v jednoduchosti je krása..:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia