Cuketový šalát

Cuketový šalát s ovčím syrom a olivami

Autor receptu: redakcia

Na raňajky, desiatu, olovrant či neskorú večeru, k posedeniu s priateľmi, pre návštevu. Na povzbudenie chuti ako appetizer. Pod horúce slnko, keď sa telu vôbec nežiada teplé jedlo... je skrátka sto príležitostí, kedy telu najlepšie ,padne' studená kuchyňa. Jednoduchá alebo filigránska, ktorá však potrebuje skúsenú ruku profesionála. Máme radi takú aj takú. Len nech vôňou, chuťou i vzhľadom ulahodí všetkým zmyslom.

4
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Cuketu nakrájame na tenké rezance, cherry paradajky prekrojíme na polovicu, vložíme do misy a pridáme nakrájané olivy.
  2. Šťavu z limetky zmiešame s medom, so soľou, s čiernym korením a olivovým olejom. Tento nálev nalejeme na cuketu, paradajky a olivy.
  3. Šalát podávame s nakrájaným ovčím syr, ktorý posypeme mletou červenou paprikou.