Cuketový perník s čokoládovou polevou
Foto: katarinalucanova
Skvelý vláčny perník s cuketou a čokoládovou ganache.
25
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
500 g |
|
350 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
250 ml |
|
150 ml |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
Na potretie: | |
|
|
Poleva: | |
300 g |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Kým sa vajíčka šľahajú, nastrúhame cuketu na strúhadle na jablká. Primiešame ju k vyšľahaným vajíčkam.
- 2
Všetky suché suroviny zmiešame a preosejeme cez sitko. Postupne primiešame k vyšľahaným vajíčkam s cuketou. Primiešame olej a jogurt.
- 3
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme.
- 4
Keď vychladne, stiahneme papier na pečenie. Natrieme domácim džemom a na džem vylejeme polevu. Dáme stuhnúť, pokrájame a ozdobíme.
- 5
Polevu pripravíme tak že, horúcu smotanu nalejeme do nalámanej čokolády a vymiešame na hladkú polevu.
Tiež cuketový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu