Cuketový slaný koláč

Cuketovo–orechový chlebík

Autor receptu: redakcia

1 bochník
porcia
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cuketu najemno nastrúhame alebo rozmixujeme, vložíme do bavlnenej utierky alebo sitka a dobre vyžmýkame, pričom vodu z nej zachytíme do misky alebo do hrnčeka.
  2. Vo vlažnej vode z cukety rozpustíme 1 balíček droždia so štipkou soli.
  3. V samostatnej miske zmiešame 200 g ľubovoľnej múky (pri celozrnnej treba dať do cesta viac vody), 150 g mletých vlašských orechov, 1 lyžičku prášku do pečiva a soľ podľa chuti.
  4. Pridáme cuketu a vodu s droždím. Ak chceme, môžeme pridať aj nadrobno nakrájané bylinky – napríklad petržlenovú vňať.
  5. Všetko v miske vymiesime na cesto – varechou alebo pomocou kuchynského robota.
  6. Cesto dáme do formy vyloženej papierom na pečenie.
  7. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 45 minút.