Cuketový slaný koláč
Cuketovo–orechový chlebík
Autor receptu: redakcia
1 bochník porcia |
20 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup- Cuketu najemno nastrúhame alebo rozmixujeme, vložíme do bavlnenej utierky alebo sitka a dobre vyžmýkame, pričom vodu z nej zachytíme do misky alebo do hrnčeka.
- Vo vlažnej vode z cukety rozpustíme 1 balíček droždia so štipkou soli.
- V samostatnej miske zmiešame 200 g ľubovoľnej múky (pri celozrnnej treba dať do cesta viac vody), 150 g mletých vlašských orechov, 1 lyžičku prášku do pečiva a soľ podľa chuti.
- Pridáme cuketu a vodu s droždím.
Ak chceme, môžeme pridať aj nadrobno nakrájané bylinky – napríklad petržlenovú vňať.
- Všetko v miske vymiesime na cesto – varechou alebo pomocou kuchynského robota.
- Cesto dáme do formy vyloženej papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 45 minút.
|