Foto: kaatka
Dnes som si vymyslela toto ľahké jedlo, ktoré si môžem dopriať aj zajtra po návšteve zubára .)
porcií
príprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
2 ks malé |
|
2 hrste |
|
podľa chuti |
|
poprášiť |
|
1 ČL |
|
poprášiť (z mlynčeka) |
|
|
|
|
|
1,5 dcl |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv som si uvarila bujóny v 1L vody. Tofu som nakrájala na jemné menšie pásiky a poliala sójovou om. tak, aby bolo celé obalené v omáčke. 2 hrste hríbov zalejem aspoň na 15 min vodou, aby napučali :)
- 2
Cibuľu prekrojíme na dve polovice. Vo wok panvici si roztopím za lyžičku masla a dolejem oliv. olej. Na jednej polovici cibule orestujem ryžu (zatiaľ neochucujem). Keď vidím, že cibuľka začína hnednúť, zalejem vínom a pražím do sucha. Keď je ryža opäť suchá zalievam bujónom až do konca varenia. Po 10 min, pridávam huby a stále zalievam vývarom, keď vidím, že treba. Samozrejme stále premiešavam.
- 3
Na ďalšej panvici, spením opäť lyžičku masla a dolejem olej. Orestujem druhú polovicu cibule, pridám na jemné pásiky nakrájanú cuketku. Pražím 5min a pridám tofu. Opekala som to celé min 10 min, chcela som dosiahnuť, aby to bolo pevné a aby časť, ktorú pridávame do rizota "neskašovitela".
- 4
Počas varenia ryže s vývarom som v dlaniach rozdrvila za lyžičku prov. byliniek (ja používam tie od Vitany) + som to poprášila diabolským korením, tiež od Vitany, máme radi pikantné. Posolíme to, jemnúčko okoreníme, ako máme kto radi:) Ryžu ochutnávam a keď je mäkká, pridávam 3/4 cuketovej zmesy s opekaným tofu. Zvyšné si nechám na dozdobenie rizota spolu s parmezánom. Konkr. ja som dala grana padano. Rizoto konzistenčne treba nechať, rizotové, tzn. krémové, vláčne, naoko rozvarené, však?:)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu