Cuketové placky so syrom

timara - fotkatimara, 14. júla 2015
Cuketové placky so syrom
Foto: timara

Je tu zas leto a sezónna zelenina je všade, kam sa človek pozrie. Hneď som vedela, že je čas na recept G. Ramsayho, keď Zobraziť celý popisJe tu zas leto a sezónna zelenina je všade, kam sa človek pozrie. Hneď som vedela, že je čas na recept G. Ramsayho, keď sa ku mne dostali prvé tohtoročné cukety. A placky . . . sú jednoducho úžasné.

9 ks
porcií
25+20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks
2 ks
100 g
2 ks
2-3 lyžice
 (alebo koriander)




Postup

  1. 1

    Mrkvu a cuketu (aj so šupkou) nastrúhame na hrubom strúhadle. Posolíme, necháme 15 - 20 minút "vypotiť" a vymačkáme zo zeleniny všetku prebytočnú šťavu.

  2. 2

    Jarnú cibuľku nakrájame a s dvoma celými vajíčkami, 2 až 3 lyžicami strúhanky a na kocky nakrájaným syrom Halloumi primiešame k cukete. Dochutíme čerstvo nasekanými bylinkami, všetko dobre premiešame a necháme v chladničke 20 minút odstáť.

  3. 3

    Placky opekáme na olivovom oleji, 2 až 3 minútky z každej strany do zlatova.

Diskusia k receptu

afataga
vyzeraju vyborne, tie vajicka uvarene ci surove? akosi to z toho nie je jasne
timara
Ahoj @afataga , vajíčka surové. Skúšali sme tie placky aj na gril, ale to bolo bez šance :), zas až tak to tie vajíčka so strúhankou nezlepili... ale na panvici to nebol nejaký veľký problém poobracať.
renulienka
Kupila som halloumi ochutené bylinkami a zda sa mi byt príliš aromaticke, tak ho využijem podla Teba ;-)
mijaita
Rozhodne vynecham mrkev, nejak mi nepasuje ale placicky budou, uz je mam v databazi cuketove :-) A syr mam na mrazaku, tak super
ubka
Vyskúšam podľa Teba ,syr neznám, ale nahradim iným.Placky máš vydarené a isto sú chutné.
timara
@renulienka , tým tvojim syrom budeš mať ochutenie bylinkami vyriešené :), @mijaita , možno teraz nie, ale na budúce vyskúšaj aj s mrkvou, pasuje tam :), @ubka , halloumi je syr určený práve na grilovanie a pečenie, aby sa neroztekal (zohnať sa dá ľahko, majú ho aj v Lidli :), ak vyskúšaš s klasickým syrom, daj vedieť či sa to moc neroztieklo :) tak vám prajem všetkým, aby sa placky vydarili ... a chutili :)))
1x gabusa
mantheniel
Vyzerajú neskutočne chutne, toto vyskúšam :) až sa mi slinky spúšťajú
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
o takom syre som nepočula, čím ho môžem nahradiť, kým pôjdem do Lídlu. K akému sa podobá.
timara
@mantheniel , @kukulienka71 ďakujem a budem rada ak vyskúšate :), @esi halloumi je zmes kravského, kozieho a ovčieho syra . . . mne chuťou najviac pripomína ovčiu hrudku :) je slanší (ako feta) a po opečení sa spraví hnedá kôrka a vôbec nevytečie, takže neviem ako to bude s klasickými syrmi na panvici, či to z placiek nepovyteká . . .
bembo
už som robill cuketové placky z varechy,boli výborné,ale tieto vyzerajú ešte lepšie.vyskúšam,a porovnám.hlavne teraz zohnať ten syr,alebo aspoň jeho eqivalent
bembo
ďakujem za radu @timara.len čo bude ten syr,(dúfam,že sa neminul,lebo minule som ho v Lidli videl),už aj skúšam
mijaita
Dobré placicky @timara chutnaji mi vic studene k salatu. Dala jsem na tebe a jednu udelala s mrkvi. Ne, to opravdu nemusim. Dobre jsou i bez ni :-) Hezky recept, díky !


timara
@mijaita teším sa, že už si placky vyskúšala :) Vidíš, každému chutí niečo iné, mne viac chutili teplé a mali sme ich ako prílohu ku grilovanému mäsu a mrkvu v kombinácii s vajíčkom mám rada aj v opekanej ryži :) tak pekný deň a ďakujem za foto ...
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Práve som ich dokončila. Chuťove vynikajúce, ale veľmi zle sa mi robili. Rozsýpalo sa mi to cestíčko, nedalo sa mi vôbec otočiť. Musela som dať trochu múky. Neviem kde som urobila chybu.
notakja
Pacia sa mi. Robila som uz mrkvove, skusim aj s cuketou :)
timara
@esi aj mne sa trošku ťahšie obracali, ale dvoma obracačkami sa to dalo v pohode zvládnuť a zostali pekne pokope :) . . . možno si mala trochu väčšie cukety a mrkvy. Možno urobiť prvú a ak sa to vôbec nedá obrátiť tak myslím, že pridaním vajíčka a strúhanky nič nepokazíš :)) aj @notakja ďakujem, že sa recept páči.
frezia68
@timara :dnes som ich robila,postrašila som trochu s klobásou nakrájanou na štvrtinky,nemala som bezlepkovú strúhanku,tak pohánkové vločky.Ale výsledok výborný a hoci sa trhali pri obracaní,lebo som chcela tenké a chrumkavé,dalo sa.Snáď sa mi podarí pridať obrázok?

timara
@frezia68 , som rada, že si placky skúšala a ako vidno, dá sa s nimi experimentovať :) ak sa trhajú, určite sa dá pridať ešte vajíčko a strúhanka (v tvojom prípade vločky) teším sa, že chutilo ...
ywett
nádherné foto a inšpiratívny recept, chválim :)
timara
@janger , waflovač nemám . . . ale môžeš v ňom skúsiť aj tento recept či by to šlo :) @ywett ďakujem krásne . . .
1x ywett
babidka
Mne to velmi chutilo , mata dala tomu vsetkemu vybornu prichut .Kedze som to robila dnes na obed , chlapom som k tomu dala opekane zemiaky aby nefrflali ze je toho malo a celkom dobre to slo k sebe :-)
bembo
podarilo sa mi zohnať v Lidli ten syr,takže dnes som tieto placke aj urobil.prvá skúšobná sa mi rozpadla,tak som do tej masy kydol troška špaldovej múky.druhá už bola pevnejšia,ale ešte to furt nebolo ono.keďže múku veľmi nemusím, tak som proti svojej pridal přiměřene hladkej múky,a placky dostali konečne tvar aký majú mať.keď prvá várka trochu vychladla,tak som začal koštovať tie placke. kým som urobil poslednú tak asi polovicu som aj spucoval,čo mi tak chutili.robil som aj morkačie prsia na karamelizovanej cibuli na obed,a už sa mi nech celo robiť žiadnu prílohu,tak som použil tieto placke ako prílohu.musím povedať že mi to takto spolu chutilo.a ešte som chcel na záver,že aj ten syr som koštoval a tiež som ten zvyšný skoro celý spucoval,čo mi tak tiež chutil.@timara ,vďaka za dobrý recept,urobila si mi radosť.pekný deň Ti prajem
timara
@babidka aj ja si viem predstaviť nové zemiačiky s maslom a pažitkou k tomu :)) @bembo , tak to je paráda. . . mám ohromnú radosť, že chutilo :))
dasabe
@mijaita (15.7.2015 17:26)

Studene su lepsie ked je tam syr, viem to podla cuketovej baby( tu na Vareche- cuketova baba na plech).-skuste




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia