Dnešná kombinácia múk do chlebíku vyšla...a pomazánka tiež veľmi chutila... :)
na 250/180 °C
Suroviny
| Nátierka: | |
| 4 ks strúhaná |
|
| 60 g mäkké |
|
| 2 PL |
|
| 3 strúčiky |
|
| podľa chuti |
|
| 1/2 ks |
|
| 60 g strúhaný |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| Chlieb: | |
| 100 g |
|
| 800 g (90% hladká chlebová, 10% ražná) |
|
| 100 g |
|
| 600 ml |
|
| 2 PL |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ks 7g |
|
| 2 ČL |
|
Postup
-
1
Mrkvu, tatársku omáčku, maslo, cesnak, soľ, korenie vymiešame, pridáme nastrúhaný syr a zapracujeme ho do pomazánky. Nakoniec posypeme jablkom nakrájaným na kocky a vlašskými orechami, ktoré zjemnia cesnakovú chuť pomazánky...
- 2
Na chlebík som si najskôr na mixéri posekala ovsené vločky na jemnú múku, potom som pridala zmesovú múku (objavila som ju dnes v Tecu pod názvom "Rusovecká", výborne sa z nej robilo) a pridáme aj všetky ostatné suroviny, vrátane celých ovsených vločiek...
- 3
Podrobný postup na pečenie chlebíka je popísaný v mojom recepte na špaldový chlebík http://varecha.pravda.sk/recepty/tuniakova-natierka-a-spaldovo-slnecnicovy-chl/34340-recept.html Dobu pečenia som predĺžila na 70 minút. Z toho 10 minút na 250 st.C a 60 na 180 st.C. Zdá sa mi, že ražná múka potrebuje trošku viac času, je hutnejšia...
- 4
Chlebík necháme úplne vychladnúť...čo sa nám však nepodarilo a zjedli sme ho ešte teplý.. :) Dobrú chuť...
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu