Jednohubky z cukety s rybacou pomazánkou

Cuketové jednohubky

Autor receptu: podravka

Studené jednohubky z tekvice alebo baklažánu sú perfektným jedlom, ak pripravujete doma nejakú párty alebo čakáte dôležitých hostí, ktorých chcete ohúriť.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cukety nakrájame na dlhé, tenké plátky a opečieme ich na naolejovanej panvici (môže byť aj grilovacia). Keď trošku zmäknú, dajú sa ohnúť, tak ich presunieme na papierový obrúsok, aby sa zbavili tuku.
  2. Ricottu, tuniaka, vegetu a petržlenovú vňať spolu poriadne zmiešame a vytvoríme tak plnku. Na každý jeden plátok cukety dáme za lyžicu plnky a zrolujeme ho.
  3. Toto zopakujeme s každým plátkom cukety a spevníme ich špáradlom.
  4. Necháme v chladničke, dokým ich nebudeme podávať. Podávame ako predjedlo.
  5. Rada: Ak chcete trošku zmeniť chuť, môžete cuketu zameniť za mladý baklažán.