Cuketová zmes nielen na hrianky
Autor receptu: lekorica
Aj vy máte na záhrade veľa cukiet a neviete čo s nimi? Vyskúšajte tento recept na cuketovú
zmes nielen na hrianky.
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cuketu si olúpeme a zbavíme jadierok. Nastrúhame ju najemno a osolíme 1 PL soli. Necháme ju chvíľu postáť, kým nepustí šťavu.
- Medzitým si na oleji orestujeme dosklovita nakrájanú cibuľu. Keď cuketa pustí šťavu, poriadne ju vyžmýkame (keby sme vodu nechali, musíme variť dlhšie, pokiaľ sa voda neodparí) a pridáme k orestovanej cibuli. Takto ju dusíme asi 15 minút. Občas premiešame.
- Potom pridáme worchester, sójovku, kečup kajenské korenie, papriku, pretlak, feferóny, soľ a korenie podľa chuti. Nakoniec pridáme cesnak a ešte asi 2-3 minúty povaríme.
- Horúce dáme do fľaštičiek a sterilizujeme 10 minút. Používame to na hrianky, na cestoviny alebo pod mäso. Z tejto dávky mi vyšlo 7 ks 3 dcl pohárikov.