Foto: dorisa
Túto nátierku som robila na jeseň, dnes som ju robila, ale len jednu porciu na slané koláčiky. Mám ich zavarené, ale chcela som uviesť Zobraziť celý popisTúto nátierku som robila na jeseň, dnes som ju robila, ale len jednu porciu na slané koláčiky. Mám ich zavarené, ale chcela som uviesť aj fotopostup, tak dnes robím nátierku na jedno použitie.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny (ja som teraz robila len na jedno lístkové cesto, namiesto paradajkového pretlaku som tentokrát použila 2paradajky)
-
2
Cuketu, cibulu a paradajky som nakrájala na kocočky.
-
3
Do kastrola som dala tuk, dalej cibuľu a nakrájanú cuketu.
-
4
Pridala som nakrajané paradajky( mal byt paradajkový pretlak)...
-
5
...pridala som pretlačený cesnak, ochutila som sojovou omáčkou,chilli papričkami , vegetou, soľou, mletym čiernym korením a dusila som, pokiaľ zmes nebola mäkká(cca 20min.)
-
6
Ked je cuketová zmes udusená, tak ju rozmixujeme na jemnú nátierku. Ešte horúcu plníme do pohárikov , dobre uzavrieme a sterilizujeme asi 5 minút pri teplote 100 stupňov. Nátierka sa hodí ako plnka do slaných koláčikov, alebo len tak na hrianku, alebo pečivo. je veľmi chutná.
aj túto máme doma vždy po ruke.