Foto: dorisa
Dostala som cukety. Spracovala som ich tak, že som si spravila nátierky do pečenia, a na tousty. Jednu nátierku (pomazánku) som už tu zverejnila Zobraziť celý popisDostala som cukety. Spracovala som ich tak, že som si spravila nátierky do pečenia, a na tousty. Jednu nátierku (pomazánku) som už tu zverejnila http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketova-natierka-fotorecept/15894-recept.html, teraz je na rade tá druhá- pikantná.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté cukety (celé) nakrájame na kocočky . Tiež nakrájame aj nadrobno cibuľu. Osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou, citrónovou šťavou, premiešame a necháme odležať.,
- 2
K zmesi pridáme roztlačený cesnak,olej, cukor, korenie, chilli papričku a dusíme do zmäknutia.
- 3
Potom zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Natierame ju na chlebík, pečivo, či hrianky. Môžeme ju použiť aj ako horčicu k rôznym druhom jedál. Nátierka je lahodnejšia, keď ju necháme v chlade odležať.
- 4
Toto je recept (suroviny) na okamžité použitie, ak bude si nátierku chcieť pripraviť vo väčšom, tak je dobre ju sterilizovať v malých pohárikoch. Okrem cukety môžeme dať do nátierky aj ďaľšie druhy zeleniny, napríklad paradajky, papriku, feferóny.
- 5
Ja som nátierku využila na naplnenie lístkového cesta na už známe slimáčiky.
- 6
Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu