Čučoriedková roláda

jannynda - bez fotkyJannynda, 1. mája 2017 16:55
Ďalšie recepty »
Čučoriedková roládaFoto: Jannynda

Veľmi chutný, osviežujúci ľahký koláč s výraznou chuťou čučoriedok zakončujúci sa jemnou chuťou citrónu a sladkej vanilky. Tento recept patrí medzi moje obľúbené, vymyslela som si ho sama podľa chuti, a doma zohral veľký úspech.

10
porcií
30 min
príprava
10 min
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
100 g
2 PL (alebo bezlepková)
1 PL strúhaná
trošku (semienka)
Plnka:
400 g (2 ks)
1,5 dcl (1pohár)
 podľa chuti
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 190 °C. Plech si vyložíme papierom a potrieme olejom.

  2. 2

    Bielky vyšlaháme do tuhého snehu.

  3. 3

    Žĺtky, cukor, múku, citrónovú kôru a semienka z vanilkového struku vyšľaháme a primiešame do vyšľahaných bielkov.

  4. 4

    Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 10 minút.

  5. 5

    Horúci plát preklopíme na utierku, dáme dole papier na pečenie, zrolujeme a dáme vychladnúť.

  6. 6

    Keď cesto vychladne, smotanu vyšľaháme s trochou cukru a vmiešame čučoriedky.

  7. 7

    Cesto rozrolujeme, natrieme zmesou a zarolujeme prekryjeme fóliou a dáme do chladničky odstáť na 2 hodiny.

  8. 8

    Podávame :)

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist