Čučoriedková roláda
Foto: Jannynda
Veľmi chutný, osviežujúci ľahký koláč s výraznou chuťou čučoriedok zakončujúci sa jemnou chuťou citrónu a sladkej vanilky. Tento recept patrí medzi moje obľúbené, vymyslela Zobraziť celý popisVeľmi chutný, osviežujúci ľahký koláč s výraznou chuťou čučoriedok zakončujúci sa jemnou chuťou citrónu a sladkej vanilky. Tento recept patrí medzi moje obľúbené, vymyslela som si ho sama podľa chuti, a doma zohral veľký úspech.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
100 g |
|
2 PL (alebo bezlepková) |
|
1 PL strúhaná |
|
trošku (semienka) |
|
Plnka: | |
400 g (2 ks) |
|
1,5 dcl (1pohár) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 190 °C. Plech si vyložíme papierom a potrieme olejom.
- 2
Bielky vyšlaháme do tuhého snehu.
- 3
Žĺtky, cukor, múku, citrónovú kôru a semienka z vanilkového struku vyšľaháme a primiešame do vyšľahaných bielkov.
- 4
Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 10 minút.
- 5
Horúci plát preklopíme na utierku, dáme dole papier na pečenie, zrolujeme a dáme vychladnúť.
- 6
Keď cesto vychladne, smotanu vyšľaháme s trochou cukru a vmiešame čučoriedky.
- 7
Cesto rozrolujeme, natrieme zmesou a zarolujeme prekryjeme fóliou a dáme do chladničky odstáť na 2 hodiny.
- 8
Podávame :)
Tiež Čučoriedková roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@staflik , a ako má vyzerať kvalitné cesto, pouč, ak máš dobré skúsenosti, nech sa aj tí ostatní, čo ho nepoznajú, naučia.
skúšali ste ho?je veľmi lahké a vláčne je skvelé :)