Čučoriedková roláda
Čučoriedková roláda
Autor receptu: jannynda
Veľmi chutný, osviežujúci ľahký koláč s výraznou chuťou čučoriedok zakončujúci sa jemnou chuťou citrónu a sladkej vanilky. Tento recept patrí medzi moje obľúbené, vymyslela som si ho sama podľa chuti, a doma zohral veľký úspech.
10 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 190 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 190 °C. Plech si vyložíme papierom a potrieme olejom.
- Bielky vyšlaháme do tuhého snehu.
- Žĺtky, cukor, múku, citrónovú kôru a semienka z vanilkového struku vyšľaháme a primiešame do vyšľahaných bielkov.
- Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 10 minút.
- Horúci plát preklopíme na utierku, dáme dole papier na pečenie, zrolujeme a dáme vychladnúť.
- Keď cesto vychladne, smotanu vyšľaháme s trochou cukru a vmiešame čučoriedky.
- Cesto rozrolujeme, natrieme zmesou a zarolujeme prekryjeme fóliou a dáme do chladničky odstáť na 2 hodiny.
- Podávame :)