Čučoriedková roláda

Čučoriedková roláda

Autor receptu: jannynda

Veľmi chutný, osviežujúci ľahký koláč s výraznou chuťou čučoriedok zakončujúci sa jemnou chuťou citrónu a sladkej vanilky. Tento recept patrí medzi moje obľúbené, vymyslela som si ho sama podľa chuti, a doma zohral veľký úspech.

10
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 190 °C. Plech si vyložíme papierom a potrieme olejom.
  2. Bielky vyšlaháme do tuhého snehu.
  3. Žĺtky, cukor, múku, citrónovú kôru a semienka z vanilkového struku vyšľaháme a primiešame do vyšľahaných bielkov.
  4. Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 10 minút.
  5. Horúci plát preklopíme na utierku, dáme dole papier na pečenie, zrolujeme a dáme vychladnúť.
  6. Keď cesto vychladne, smotanu vyšľaháme s trochou cukru a vmiešame čučoriedky.
  7. Cesto rozrolujeme, natrieme zmesou a zarolujeme prekryjeme fóliou a dáme do chladničky odstáť na 2 hodiny.
  8. Podávame :)