Čokoládový zákusok so slivkami
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 15. decembra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
100 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
160 g |
|
20 g |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
100 g |
|
30 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
400 ml |
|
1 bal (10 g) |
|
K tomu: | |
1 kg (alebo iné ovocie) |
|
1 PL |
|
50 g |
|
Postup
-
1
<b>Cesto:</b> Vyšľaháme sneh z bielkov a lyžice cukru. Potom vyšľaháme žĺtky so zvyškom cukru, pridáme vodu a olej. Ďalej pridáme vyšľahaný sneh, múku, kypriaci prášok a kakao. Cesto pečieme v rúre 20 minút pri teplote 180 °C.
- 2
<b>Krém:</b> Urobíme karamel z cukru, zalejeme ho 100 ml smotany a rozvaríme na hladkú karamelovú masu. Potom pridáme maslo, čokoládu a necháme vychladnúť. Do tejto čokoládovej masy zašľaháme penu zo 400 ml vyšľahanej smotany a stužovača. Odkôstkované slivky zalejeme 200 ml vody a necháme uvariť. Pridáme lyžicu rumu a necháme vychladnúť.
- 3
Po upečení korpus prekrojíme pozdĺžne, pokvapkáme slivkovou šťavou a poukladáme natesno slivky. Na slivky navrstvíme 2/3 krému a zakryjeme druhým plátom. Zákusok jemne zaťažíme a necháme ho zachladiť. Stuhnutý ho pokvapkáme šťavou zo sliviek a natrieme zvyšnú časť krému a posypeme orieškami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu