Čokoládový koláč

Čokoládový koláč z fazule

Autor receptu: redakcia

Vďaka fazuli a jablkovému pyré nie je koláč suchý.* Strukoviny zároveň poskytujú veľký podiel rastlinných bielkovín a vlákniny, ktoré vás zasýtia na dlhý čas. Nasekané vlašské orechy v ňom sú nielen chutné, ale aj bohaté na nenasýtené mastné kyseliny, ktoré chránia kardiovaskulárny systém.

45-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Fazuľu scedíme, opláchneme a dobre osušíme. Ovsené vločky a ľanové semienka rozmixujeme najemno v mixéri alebo kuchynskom robote, aj fazuľu rozmixujeme na pyré.
  2. V malom hrnci roztopíme kokosový olej. Pridáme mandľový nápoj, jablkové pyré, javorový sirup a dobre premiešame.
  3. Zmiešame kakao, prášok do pečiva, vanilkový cukor a soľ.
  4. Fazuľové pyré, zmes kokosového oleja s jablkovým pyré a kakaovú zmes opatrne premiešame ručným mixérom. Primiešame nahrubo nasekanú čokoládu a vlašské orechy.
  5. Nalejeme vymastenej do formy (priemer 20 cm) a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C 45–50 minút.