Čokoládový koláč
Čokoládový koláč z fazule
Autor receptu: redakcia
Vďaka fazuli a jablkovému pyré nie je koláč suchý.* Strukoviny zároveň poskytujú veľký podiel rastlinných bielkovín
a vlákniny, ktoré vás zasýtia na dlhý čas. Nasekané vlašské orechy v ňom sú nielen chutné, ale aj bohaté na
nenasýtené mastné kyseliny, ktoré
chránia kardiovaskulárny systém.
Postup
- Fazuľu scedíme, opláchneme
a dobre osušíme. Ovsené vločky
a ľanové semienka rozmixujeme
najemno v mixéri alebo kuchynskom
robote, aj fazuľu rozmixujeme na
pyré.
- V malom hrnci roztopíme
kokosový olej. Pridáme mandľový
nápoj, jablkové pyré, javorový sirup
a dobre premiešame.
- Zmiešame kakao, prášok
do pečiva, vanilkový cukor
a soľ.
- Fazuľové pyré, zmes
kokosového oleja s jablkovým pyré a kakaovú
zmes opatrne premiešame
ručným mixérom. Primiešame nahrubo nasekanú čokoládu a vlašské orechy.
- Nalejeme vymastenej do formy (priemer 20 cm) a pečieme
v predhriatej rúre pri 180 °C
45–50 minút.