Čokoládovo-mentolové kolieska

sylviaxxl - fotkasylviaxxl, 25. septembra 2012
Čokoládovo-mentolové kolieska
Foto: sylviaxxl

Keď som recept objavila v nejakom časopise, hneď som ho musela vyskúšať. Čokoláda a mentolová príchuť idú skvelo dokopy, nieje divu, že sa u nás stali veľmi obľúbenými.

25
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
50 g
2 lyžice
1 ks
150 g
1 štipka
2 lyžice
PLNKA:
125 ml
250 g
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo, cukor, múku, vajíčko, štipku soli a mätový sirup vypracujeme na husté cesto.Sirup som použila tento: http://varecha.pravda.sk/diskusie/matovy-sirup-/2244-forum.html

    Čokoládovo-mentolové kolieska - obrázok 1
  2. 2

    Vypracované cesto zabalíme do mikroténovej fólie a dáme na hodinku do chladu.

    Čokoládovo-mentolové kolieska - obrázok 2
  3. 3

    Po hodine cesto vyvaľkáme asi na 3mm a vykrajujeme kolieska.

    Čokoládovo-mentolové kolieska - obrázok 3
  4. 4

    Preložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°c 6-8 minút

    Čokoládovo-mentolové kolieska - obrázok 4
  5. 5

    Smotanu necháme zovrieť a pridáme za stáleho miešania čokoládu.

    Čokoládovo-mentolové kolieska - obrázok 5
  6. 6

    Do rozpustenej čokolády pridáme mätový sirup.

    Čokoládovo-mentolové kolieska - obrázok 6
  7. 7

    Necháme vychladnúť. Občas premiešame, hmota nesmie veľmi stuhnúť. Ja som ju trošičku premiešala s mixérom. Pozor,nie veľa, aby sa nezrazila. Ak sa Vám hmota zdá bledá, pridajte štipku zeleného farbiva:)

    Čokoládovo-mentolové kolieska - obrázok 7
  8. 8

    Vychladnuté kolieska potrieme krémom a zlepujeme. V pôvodnom recepte bola čokoládová poleva, ja som nestíhala, tak som ich nechala len takto. ale aj tak boli výborné!!!

    Čokoládovo-mentolové kolieska - obrázok 8

Diskusia k receptu

43 komentárov k receptu
Áno, tie koláčiky vyzerajú super, aj by som ich vyskúšala urobiť, ale tiež neviem, kde dostanem kúpiť ten mätový sirup.???
zaujímave keksíky, tiež som sa chcela spýtať odkiaľ ten sirup je, ale stačí všetko pekne prečítať a odpovede mám. Vyskúšam ale tiež ma napadlo, že skúsim pomarančový.
mata je po latinsky Mentha piperita, odtial su odvodene pridavne mena ako "mentolovy" a" pepermintovy" v zasade by to malo byt vzdy z maty. Keksiky vyzeraju famozne, ukladam - to bude na Vianoce novinka ;)
katie2607 z čaju by bol asi slabý vývar.A cukríky neviem ako by si rozpustila.Skús ich rozvariť...Ale keď si urobíš s alkoholom,určite ti tá lyžička neuškodí. Alkohol sa vyparí,nebude tam ani cítiť.
Toto je presne to čo som hľadala. Mám v chladničke mätový sirup a neviem čo s ním, potrebujem to minúť, takže skúsim upiecť.
koláćiky sú nádherné, chcem vyskúśať na sviatky...prosím akú konkrétnu znaćku bielej čokolády používaš ??? Neviem, ale u mňa vždy biela čokoláda je kameň úrazu, vždy sa mi to nejako "zdrcne", alebo nestuhne .... ďakujem
dneska som vyskusala. Moje ani z daleka tak krasne nevyzeraju, ako tvoje sylviaxxl, ale pravda, ze su velmi-velmi chutne. Si si ale ista, ze iba 150 g muky treba? Musela som pridat este dost muky kedze so 150g cesto bolo velmi-velmi makke.
Recept sa mi páči už ho mám uložený dlhšiu dobu, sirup som zohnala a idem vyskúšať. Som veľmi zvedavá na chuť ja milujem pepermitové cukríky aj keks s mätou tuším vyrába Sereď no mojim deťom tento sirup nechutí. Vravia že chutí ako ústna voda :-D strašne spom zvedavá dám vedieť. :-)

Pridaj komentár k receptu: