Čokoládovo-mentolové kolieska

Autor receptu: sylviaxxl

Keď som recept objavila v nejakom časopise, hneď som ho musela vyskúšať. Čokoláda a mentolová príchuť idú skvelo dokopy, nieje divu, že sa u nás stali veľmi obľúbenými.

25
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo, cukor, múku, vajíčko, štipku soli a mätový sirup vypracujeme na husté cesto.Sirup som použila tento: http://varecha.pravda.sk/diskusie/matovy-sirup-/2244-forum.html
  2. Vypracované cesto zabalíme do mikroténovej fólie a dáme na hodinku do chladu.
  3. Po hodine cesto vyvaľkáme asi na 3mm a vykrajujeme kolieska.
  4. Preložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°c 6-8 minút
  5. Smotanu necháme zovrieť a pridáme za stáleho miešania čokoládu.
  6. Do rozpustenej čokolády pridáme mätový sirup.
  7. Necháme vychladnúť. Občas premiešame, hmota nesmie veľmi stuhnúť. Ja som ju trošičku premiešala s mixérom. Pozor,nie veľa, aby sa nezrazila. Ak sa Vám hmota zdá bledá, pridajte štipku zeleného farbiva:)
  8. Vychladnuté kolieska potrieme krémom a zlepujeme. V pôvodnom recepte bola čokoládová poleva, ja som nestíhala, tak som ich nechala len takto. ale aj tak boli výborné!!!