Čokoládovo-mentolové kolieska
Autor receptu: sylviaxxl
Keď som recept objavila v nejakom časopise, hneď som ho musela vyskúšať. Čokoláda a mentolová príchuť idú skvelo dokopy, nieje divu, že sa u nás stali veľmi obľúbenými.
25 porcií |
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Maslo, cukor, múku, vajíčko, štipku soli a mätový sirup vypracujeme na husté cesto.Sirup som použila tento: http://varecha.pravda.sk/diskusie/matovy-sirup-/2244-forum.html
- Vypracované cesto zabalíme do mikroténovej fólie a dáme na hodinku do chladu.
- Po hodine cesto vyvaľkáme asi na 3mm a vykrajujeme kolieska.
- Preložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°c 6-8 minút
- Smotanu necháme zovrieť a pridáme za stáleho miešania čokoládu.
- Do rozpustenej čokolády pridáme mätový sirup.
- Necháme vychladnúť. Občas premiešame, hmota nesmie veľmi stuhnúť. Ja som ju trošičku premiešala s mixérom. Pozor,nie veľa, aby sa nezrazila. Ak sa Vám hmota zdá bledá, pridajte štipku zeleného farbiva:)
- Vychladnuté kolieska potrieme krémom a zlepujeme. V pôvodnom recepte bola čokoládová poleva, ja som nestíhala, tak som ich nechala len takto. ale aj tak boli výborné!!!