Čokoládový koláč 
	        Čokoládovo-kokosový koláč bez lepku
	        Autor receptu: novalim
	         
	        
	        Čokoládovo-kokosový koláč si môžete upiecť vždy, keď vám ostanú obschnuté koláče bez plnky.* Buď drobné pečivo alebo nezjedená bábovka, či koláč na plech. My sme takto šikovným spôsobom spracovali zabudnuté koláčiky zo sviatkov a vyšiel z 
toho skvelý šťavnatý čokoládovo kokosový koláč, za ktorým sa len tak zaprášilo. Recept je jednoduchý a potrebujete naň – 
okrem obschnutých koláčov – len zopár surovín, ktoré máte s veľkou pravdepodobnosťou doma.
| 		  
				  	  
				  	10 porcií  | 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Staršie koláče bez plnky rozmrvíme na jemnú mrveničku bez hrudiek. Prisypeme k nim kypriaci prášok a 3 polievkové lyžice strúhaného kokosu. Sypké prísady lyžicou premiešame. 
 - V osobitnej malej miske rozšľaháme tri celé vajíčka a potom k nim pridáme pol deci oleja a všetko spolu dobre premiešame. Nad parou roztopíme horkú čokoládu.
 - Teraz do sypkých prísad pridáme vajíčkovo-olejovú zmes a aj roztopenú čokoládu. Metličkou alebo varechou všetko spolu riadne premiešame. Menšiu tortovú formu (s priemerom 20 cm) vytrieme tukom a vysypeme bezgluténovou múkou. Dáme do nej pripravenú hustú zmes a špachtičkou uhladíme povrch.
 - Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút, kým je na povrchu na dotyk pružný. Vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť.
 - Medzitým roztopíme 50 g horkej čokolády a za lyžičku masla (alebo tuku do polevy) a spolu všetko dobre rozmiešame. Čokoládovú polevu potom nalejeme na povrch koláča a napokon ho ešte posypeme kokosovými hoblinami (ak nemáme, môžeme použiť strúhaný kokos) a rozmrvenými lyofilizovanými malinami. Podávame s kopčekom vyšľahanej šľahačky.