Čokoládové tartaletky
Čokoládovo-jablkové tartaletky so žĺtkovým krémom
Autor receptu: ellie17
Moderné minitartaletky z chrumkavého kakaového cesta s varenou čokoládovou náplňou a karamelizovanými jablkami.* Žĺtky
dodajú krému hebkosť, Cera zabezpečí krehkosť korpusu. Dezert pôsobí elegantne, je vhodný na posedenia aj sviatočné
servírovanie.
|
6 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Hrubú múku preosejeme s cukrom a kakaom. Pridáme na kúsky nakrájanú Ceru a žĺtok. Prilejeme vodu a rýchlo vypracujeme cesto. Zabalíme a necháme 15 minút v chlade.
- Cesto rozvaľkáme a povykrajujeme kruhy. Vložíme do formičiek na tartaletky, popicháme vidličkou. Pečieme 10 minút pri 180 °C.
- Na panvici rozpustíme maslo, pridáme na kúsky nakrájané jablká, cukor a prípadne škoricu. Restujeme 5–7 minút, kým mierne zmäknú a skaramelizujú.
- Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so smotanou. Odstavíme, vmiešame žĺtok a maslo, miešame dohladka.
- Do predpečených korpusov dáme vrstvu karamelizovaných jabĺk a zalejeme čokokrémom. Vrátime do rúry na 5 minút len nech povrch stuhne.
- Necháme vychladnúť. Môžeme ozdobiť hoblinkami čokolády alebo lístkom mäty.