Čokoládové tartaletky

Čokoládovo-jablkové tartaletky so žĺtkovým krémom

Autor receptu: ellie17

Moderné minitartaletky z chrumkavého kakaového cesta s varenou čokoládovou náplňou a karamelizovanými jablkami.* Žĺtky dodajú krému hebkosť, Cera zabezpečí krehkosť korpusu. Dezert pôsobí elegantne, je vhodný na posedenia aj sviatočné servírovanie.

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrubú múku preosejeme s cukrom a kakaom. Pridáme na kúsky nakrájanú Ceru a žĺtok. Prilejeme vodu a rýchlo vypracujeme cesto. Zabalíme a necháme 15 minút v chlade.
  2. Cesto rozvaľkáme a povykrajujeme kruhy. Vložíme do formičiek na tartaletky, popicháme vidličkou. Pečieme 10 minút pri 180 °C.
  3. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme na kúsky nakrájané jablká, cukor a prípadne škoricu. Restujeme 5–7 minút, kým mierne zmäknú a skaramelizujú.
  4. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so smotanou. Odstavíme, vmiešame žĺtok a maslo, miešame dohladka.
  5. Do predpečených korpusov dáme vrstvu karamelizovaných jabĺk a zalejeme čokokrémom. Vrátime do rúry na 5 minút len nech povrch stuhne.
  6. Necháme vychladnúť. Môžeme ozdobiť hoblinkami čokolády alebo lístkom mäty.