Foto: soncya
Inšpiráciu pre tento zákusok mi poskytla @egreska, a jej tortička. Upravila som množstvá plnky na koláčik a použila som svoje osvedčené cesto. Posúďte sami! @egreska, Zobraziť celý popisInšpiráciu pre tento zákusok mi poskytla @egreska, a jej tortička. Upravila som množstvá plnky na koláčik a použila som svoje osvedčené cesto. Posúďte sami! @egreska, ešte raz vďaka.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
200 g |
|
5 ks |
|
1/2 balíček |
|
1 dl horúca |
|
1 dl |
|
Gaštanová plnka: | |
2 vrchovaté PL |
|
250 ml |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
250 g |
|
150 g |
|
Čokoládová plnka: | |
4 PL |
|
2 PL |
|
štipka |
|
štipka |
|
150 ml |
|
120 g |
|
2 PL. do cesta |
|
100 g |
|
20 g |
|
|
Postup
-
1
Zo žĺtkov, kryštálového cukru si vyšľaháme masu do peny, pridáme horúcu vodu a olej. Dobre vymiešame. Pridávame striedavo sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Primiešame kakao. Do vymasteného a múkou vysypaného plechu vlejeme cesto a vo vyhriatej rúre pečieme pri 175 stupňoch 15- 17 minút.
- 2
Čokoládová plnka: V suchej rajnici si upálim z cukru karamel, podlejem 2 lyžicami vody a necháme úplne rozpustiť. Do rozpusteného karamelu pridám šľahačkovú smotanu, štipku soli a štipku škorice. Na miernom ohni necháme prevrieť. Odstavíme a do horúceho smotanového karamelu nalámeme čokoládu a metličkou dobre vyšľaháme. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém. Dáme trochu stuhnúť do chladničky.
- 3
Gaštanová plnka: Do hrnca dám variť mlieko s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Z mlieka trochu odoberieme a do tohto vmiešame hladkú múku a žĺtky. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme štandardný puding. Do hotového trochu vychladnutého pudingu pridáme gaštanové pyré a dobre spolu vymiešame. Na koniec spojíme so zmäknutým maslom a vyšľaháme plnku do hladka.
- 4
Na upečený piškótový plát, ešte teplý natriem džem, tentokrát som zvolila z čiernych ríbezlí. Po vychladnutí navrstvíme gaštanovú plnku a ďalšia vrstva bude čokoládový krém. Zúbkovanou cukrárskou stierkou si upravíme povrch zákuska a dáme do chladu stuhnúť. Krájame úhľadné rezy. Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu