Inšpiráciu pre tento zákusok mi poskytla @egreska, a jej tortička. Upravila som množstvá plnky na koláčik a použila som svoje osvedčené cesto. Posúďte sami! @egreska, Zobraziť celý popisInšpiráciu pre tento zákusok mi poskytla @egreska, a jej tortička. Upravila som množstvá plnky na koláčik a použila som svoje osvedčené cesto. Posúďte sami! @egreska, ešte raz vďaka.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 5 ks |
|
| 1/2 balíček |
|
| 1 dl horúca |
|
| 1 dl |
|
| Gaštanová plnka: | |
| 2 vrchovaté PL |
|
| 250 ml |
|
| 2 ks |
|
| 3 PL |
|
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| Čokoládová plnka: | |
| 4 PL |
|
| 2 PL |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| 150 ml |
|
| 120 g |
|
| 2 PL. do cesta |
|
| 100 g |
|
| 20 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zo žĺtkov, kryštálového cukru si vyšľaháme masu do peny, pridáme horúcu vodu a olej. Dobre vymiešame. Pridávame striedavo sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Primiešame kakao. Do vymasteného a múkou vysypaného plechu vlejeme cesto a vo vyhriatej rúre pečieme pri 175 stupňoch 15- 17 minút.
- 2
Čokoládová plnka: V suchej rajnici si upálim z cukru karamel, podlejem 2 lyžicami vody a necháme úplne rozpustiť. Do rozpusteného karamelu pridám šľahačkovú smotanu, štipku soli a štipku škorice. Na miernom ohni necháme prevrieť. Odstavíme a do horúceho smotanového karamelu nalámeme čokoládu a metličkou dobre vyšľaháme. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém. Dáme trochu stuhnúť do chladničky.
- 3
Gaštanová plnka: Do hrnca dám variť mlieko s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Z mlieka trochu odoberieme a do tohto vmiešame hladkú múku a žĺtky. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme štandardný puding. Do hotového trochu vychladnutého pudingu pridáme gaštanové pyré a dobre spolu vymiešame. Na koniec spojíme so zmäknutým maslom a vyšľaháme plnku do hladka.
- 4
Na upečený piškótový plát, ešte teplý natriem džem, tentokrát som zvolila z čiernych ríbezlí. Po vychladnutí navrstvíme gaštanovú plnku a ďalšia vrstva bude čokoládový krém. Zúbkovanou cukrárskou stierkou si upravíme povrch zákuska a dáme do chladu stuhnúť. Krájame úhľadné rezy. Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu