Čokoládovo-banánové minirohlíčky (fotorecept)

Autor receptu: yogicek

Jednoduchý, rýchly a chutný zákusok pre lenivých a zároveň milovníkov čokolády, zvlášť keď sa Vám nechce v tomto teple piecť niečo zložitejšie. Výborne sa k tomu hodí dobre vychladená ovocná omáčka z akéhokoľvek ovocia.

40 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Použitá tmavá čokoláda. Môžte však použiť aj čokoládu na varenie alebo horkú ale čím viac percent obsahu kakaa tým lepšie.
  2. Čokoládu rozpustíme nad nad parou,
  3. pridáme kyslú lahôdkovú smotanu, cukor a
  4. poriadne rozmiešame na hladký krém.
  5. Banány nakrájame na kolieska a dáme do mixéra.
  6. Pridáme čokoládový krém a strúhanku z piškótov. Poriadne rozmixujeme a odložíme do chladničky aby krém stuhol.
  7. Lístkové cesto rozvaľkáme do kruhu alebo do guľata:-), stred potrieme rozšľahaným vajíčkom a rozrežeme na osem trojholníkov.
  8. Na každý trojuholníček dáme čokoládovo-banánový krém.
  9. Cesto preložíme cez plnku, okraje stlačíme aby sa cesto spojilo a zrolujeme do tvaru rohlíčka.
  10. Rohlíčky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  11. Takto spracujeme obe cestá. Rohlíčky potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme cca 25min.
  12. Upečené rohlíčky vyberieme a necháme vychladnúť.
  13. Môžme podávať samotné, so zvyšným (ak nejaký zostal) čoko-banánovým krémom alebo dobre vychladenou ovocnou omáčkou. Rohlíčky nie sú veľmi sladké, vynikne tam chuť banánov a tmavej čokolády. Dobrú chuť, pekný večer a nedeľu.
  14. Ovocná omáčka: Na drobné kocky nakrájané marhuľky a slivky dáme do kastrólika, pridáme cukor, škoricu a vodu. Privedieme do varu a varíme cca 2min. Ovocie zahustíme škrobom rozmiešaným vo vode, povaríme 1/2 minúty a odstavíme. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Omáčku podávame poriadne vychladenú. V týchto teplotách je to dobré osvieženie.