Čokoládovo-banánové minirohlíčky (fotorecept)
Autor receptu: yogicek
Jednoduchý, rýchly a chutný zákusok pre lenivých a zároveň milovníkov čokolády, zvlášť
keď sa Vám nechce v tomto teple piecť niečo zložitejšie. Výborne sa k tomu hodí dobre
vychladená ovocná omáčka z akéhokoľvek ovocia.
40 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup
- Použitá tmavá čokoláda. Môžte však použiť aj čokoládu na varenie alebo horkú ale čím viac percent obsahu kakaa tým lepšie.
- Čokoládu rozpustíme nad nad parou,
- pridáme kyslú lahôdkovú smotanu, cukor a
- poriadne rozmiešame na hladký krém.
- Banány nakrájame na kolieska a dáme do mixéra.
- Pridáme čokoládový krém a strúhanku z piškótov. Poriadne rozmixujeme a odložíme do chladničky aby krém stuhol.
- Lístkové cesto rozvaľkáme do kruhu alebo do guľata:-), stred potrieme rozšľahaným vajíčkom a rozrežeme na osem trojholníkov.
- Na každý trojuholníček dáme čokoládovo-banánový krém.
- Cesto preložíme cez plnku, okraje stlačíme aby sa cesto spojilo a zrolujeme do tvaru rohlíčka.
- Rohlíčky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Takto spracujeme obe cestá. Rohlíčky potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 190°C a pečieme cca 25min.
- Upečené rohlíčky vyberieme a necháme vychladnúť.
- Môžme podávať samotné, so zvyšným (ak nejaký zostal) čoko-banánovým krémom alebo dobre vychladenou ovocnou omáčkou. Rohlíčky nie sú veľmi sladké, vynikne tam chuť banánov a tmavej čokolády. Dobrú chuť, pekný večer a nedeľu.
- Ovocná omáčka: Na drobné kocky nakrájané marhuľky a slivky dáme do kastrólika, pridáme cukor, škoricu a vodu. Privedieme do varu a varíme cca 2min. Ovocie zahustíme škrobom rozmiešaným vo vode, povaríme 1/2 minúty a odstavíme. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Omáčku podávame poriadne vychladenú. V týchto teplotách je to dobré osvieženie.