Foto: lucka555
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Najskôr si rozpustíme čokoládu, ku ktorej pridám trochu masla a necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme vajíčka s bielkom. Pridáme 3 PL medu a štipku soli. Pomaly vmiešavame rozpustenú čokoládu a vymiešame. Ak máme čokoládu dobre zmiešanú s vajíčkami, pridáme 1 PL múky a 1 PL kakaa.
- 2
Ja som cestom plnila formu na muffiny, ktorú som si predtým vymastila a vysypala kakaom. Aspoň na hodinu necháme chladiť v chladničke. Pečieme 10 až 13 minút na 190°C dosť to záleží od typu pece.. Hotové suflé má byť vnútri tekuté tak to neprežeňte ;) Z tohto cesta mi vyšlo 8 koláčikov.
- 3
Ja som si to vylepšila jahodami, ktoré som pokrájala na malé kúsočky a rozvarila v 1 dcl vody s 1PL cukru. Kto by chcel môže vodu nahradiť červeným vínom. Množstvo cukru a vody záleží od množstva jahôd.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ono tie koláčiky nestratia tvar už tým pádom, že sú v miskách ramekinkách. Zvláštnosťou suflé je práve to, že majú pečením vybehnúť hore, názov z franc. "nadýchaný". To by sa malo udiať pôsobením vaječnej peny. Všetky piškóty pripravované s pridaním bielkového snehu sa vkladajú do rúry bez zbytočných časových prieťahov, aby sneh držal, bublinky státím vyfučia.
Ja tvoj recept vyskúšam, aby som videla. Dokonca v dvoch verziách, bez chladenia a s ním. Dám ti vedieť. Pekný deň prajem:-)
Tu je tiez jeden recept od profesionala, kde sa to robi v chladnicke. Asi je to bezna prax. Nazov je nespravny. Souffle je toto od michsamant:
www.akochutimasala.blogspot.in/2011/06/cokoladove-souffle.html...