Čokoládové tortičky s pomarančovou omáčkou
chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre, 25. marca 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
3 ks |
|
1 ks |
|
65 g |
|
35 g |
|
125 g, zmäknuté |
|
125 g |
|
50 g |
|
Pomarančová omáčka: | |
3 ks |
|
20 g |
|
100 ml |
|
40 g |
|
1/2 ČL |
|
z 1/2 ks |
|
Postup
-
1
Tortičky: Pripravíme si okrúhle formičky s priemerom 5 cm a vysoké 6 cm, vymastíme ich maslom, vysypeme múkou a odložíme do chladničky. Vajcia s cukrom vyšľaháme v mise na penu a potom do nej postupne pridávame múku, zmäknuté maslo a nakoniec rozpustenú čokoládu.
- 2
Vymiešame na redšie hladké cesto a ponalievame ho do pripravených formičiek. Orechy dáme do formiček a na orechy nalejeme cesto. Cesto necháme stuhnúť v chladničke asi 30 minút a potom pečieme na 220 °C 10 minút. Podávame horúce. Tortička by mala byť v strede ešte tekutá.
- 3
Omáčka: Z pomarančov okrájame kôru, povykrajujeme z nich filety, vložíme do medu a necháme chvíľu odležať. Do hrnca dáme mlieko a cukor a pomaly varíme asi 1,5 hodiny, až kým mlieko nenadobudne karamelovú farbu. Potom pridáme škoricu a pomarančovú kôru, chvíľku povaríme, nato precedíme a primiešame pomaranče v mede. Tortičky podávame horúce s teplou pomarančovou omáčkou.
- 4
Náš tip : Cesto na tortičky si môžeme pripraviť vopred a tortičky piecť až tesne pred podávaním. V chladničke cesto vydrží 1 týždeň.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu