Čokotortičky s pomarančovou omáčkou
chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre, 13. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Tortičky: Pripravíme si okrúhle formičky s priemerom 5 cm a vysoké 6 cm, vymastíme ich maslom, vysypeme múkou a odložíme do chladničky. Vajcia s cukrom vyšľaháme v mise na penu a potom do nej postupne pridávame múku, zmäknuté maslo a nakoniec rozpustenú čokoládu. Vymiešame na redšie hladké cesto a ponalievame ho do pripravených formičiek.
- 2
Orechy dáme do formičiek a na orechy nalejeme cesto. Cesto necháme stuhnúť v chladničke asi 30 minút a potom pečieme na 220 °C 10 minút. Podávame teplé. Tortička by mala byť v strede ešte tekutá.
- 3
Omáčka: Do hrnčeka dáme trochu mlieka, prilejeme salko a necháme zovrieť. Pridáme trochu škorice, medu a prevaríme. Nakoniec vložíme kúsky pomaranča. Tortičky podávame horúce s teplou pomarančovou omáčkou.
- 4
Náš tip: Cesto na tortičky si môžeme pripraviť vopred a tortičky piecť až tesne pred podávaním. V chladničke cesto vydrží 1 týždeň.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ukladám...
ďakujem.
varecha.pravda.sk/recepty/-cokoladovy-kolacik-peceny-ako-...
varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovy-lava-kolac-s-ovocnou...
Ja som bola v tom, že existujú dve verzie salka, jedno je sladké a jedno menej sladké...
Ten honestkin recept som vyskúšala, na egreskin sa chystam.