Čokoládový zákusok

Čokoládové rezy

Autor receptu: petmejd

16-20
porcií
20-30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev). V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a kakao. V samostatnej miske vyšľahajte vajcia s vanilkovým extraktom. Pridajte roztopené maslo a mlieko a premiešajte. Spojte suché a mokré ingrediencie a dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
  2. Nalejte cesto do formy (približne 20x30 cm), ktorú si vyložte papierom na pečenie, a pečte 20–25 minút na 180 °C. Skúška špáradlom - po zapichnutí do cesta vyjde čisté. Po upečení nechajte cesto vychladnúť.
  3. V hrnci na miernom ohni zohrievajte smotanu, kým sa nezačne jemne variť. Rozlámte čokoládu a pridajte ju do smotany, potom pomaly miešajte, kým sa čokoláda úplne neroztopí. Pridajte maslo a miešajte, kým sa nezapracuje. Nechajte trochu vychladnúť, aby poleva nie úplne stuhla, ale bola ešte tekutá. Polevu rovnomerne rozotrite na vychladnuté cesto. Zákusok nechajte stuhnúť v chladničke, ideálne niekoľko hodín alebo cez noc.
  4. Nakrájajte na menšie rezy a podávajte.