Čokoládový zákusok
Čokoládové rezy
Autor receptu: petmejd
16-20 porcií |
20-30 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup- Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev).
V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a kakao.
V samostatnej miske vyšľahajte vajcia s vanilkovým extraktom. Pridajte roztopené maslo a mlieko a premiešajte.
Spojte suché a mokré ingrediencie a dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
- Nalejte cesto do formy (približne 20x30 cm), ktorú si vyložte papierom na pečenie, a pečte 20–25 minút na 180 °C. Skúška špáradlom - po zapichnutí do cesta vyjde čisté.
Po upečení nechajte cesto vychladnúť.
- V hrnci na miernom ohni zohrievajte smotanu, kým sa nezačne jemne variť. Rozlámte čokoládu a pridajte ju do smotany, potom pomaly miešajte, kým sa čokoláda úplne neroztopí.
Pridajte maslo a miešajte, kým sa nezapracuje.
Nechajte trochu vychladnúť, aby poleva nie úplne stuhla, ale bola ešte tekutá. Polevu rovnomerne rozotrite na vychladnuté cesto.
Zákusok nechajte stuhnúť v chladničke, ideálne niekoľko hodín alebo cez noc.
- Nakrájajte na menšie rezy a podávajte.
|