Croissanty
Čokoládové croissanty
Autor receptu: radkaradka
20 porcií |
60 minút príprava |
25-30 minút na 200-250 °C |
Postup
- Z uvedených ingrediencií pripravíme cesto a necháme ho kysnúť 1 hodinu.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 7 rovnakých častí a všetky vyvaľkáme na rovnako veľké kruhy, ktoré potrieme rozpusteným maslom a ukladáme na seba - posledný 7. kruh, ktorý bude na vrchu maslom nepotierame. Keď sú poukladané na sebe, povrchu ešte trošku prejdeme valčekom na vaľkanie.
- Takto pripravené cesto rozkrájame na trojuholníky. Na každý položíme 2 kocky čokolády. Širšiu stranu trojuholníka jemne narežeme a zatočíme tak, aby špic cesta bol navrchu. Pripravené croissanty necháme oddýchnuť pod utierkou 1 hodinu a dáme piecť na 200 až 250 stupňov na cca 25 minút.