Croissanty

Čokoládové croissanty

Autor receptu: radkaradka

20
porcií
60 minút
príprava
25-30 minút
na 200-250 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených ingrediencií pripravíme cesto a necháme ho kysnúť 1 hodinu.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 7 rovnakých častí a všetky vyvaľkáme na rovnako veľké kruhy, ktoré potrieme rozpusteným maslom a ukladáme na seba - posledný 7. kruh, ktorý bude na vrchu maslom nepotierame. Keď sú poukladané na sebe, povrchu ešte trošku prejdeme valčekom na vaľkanie.
  3. Takto pripravené cesto rozkrájame na trojuholníky. Na každý položíme 2 kocky čokolády. Širšiu stranu trojuholníka jemne narežeme a zatočíme tak, aby špic cesta bol navrchu. Pripravené croissanty necháme oddýchnuť pod utierkou 1 hodinu a dáme piecť na 200 až 250 stupňov na cca 25 minút.