Čokoládová torta

Čokoládová torta

Autor receptu: redakcia

12
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtky vymiešame so 100 g práškového cukru. Postupne pridávame olej a rozpustenú vlažnú čokoládu. Zvlášť vymiešame bielky s druhou polovicou práškového cukru. Sneh pridáme k žĺtkom a ručne zľahka premiešame, nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva.
  2. Cesto rozdelíme do 2 tortových foriem vystlaných mastným papierom na pečenie. Korpusy pečieme približne 35 minút na 180 stupňoch.
  3. Upečené korpusy rozdelíme na dve časti. Každý korpus natrieme marhuľovým džemom a ukladáme na seba. Hotovú tortu polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme podľa chuti.