Čokoládová torta
Čokoládová torta
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
40 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup- Žĺtky vymiešame so 100 g práškového cukru. Postupne
pridávame olej a rozpustenú vlažnú čokoládu. Zvlášť vymiešame bielky s druhou polovicou práškového cukru. Sneh pridáme k žĺtkom a ručne zľahka premiešame, nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva.
- Cesto rozdelíme do 2 tortových foriem vystlaných
mastným papierom na pečenie. Korpusy pečieme približne 35 minút na 180 stupňoch.
- Upečené korpusy rozdelíme na dve časti. Každý korpus natrieme marhuľovým džemom a ukladáme na seba. Hotovú
tortu polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme podľa chuti.
|