Čokoládová torta bez múky
Foto: simi711
Jednoduchá čoko torta, inšpirovala som sa na internete.
10
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
40 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
5 ks |
|
120 g jemný |
|
200 g strúhaná na jemno |
|
150 g mleté |
|
2 PL |
|
50 g mleté |
|
100 g rozpustené |
|
Krém: | |
250 g |
|
200 g |
|
200 g mrazené |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Rúru vyhriať na 190 stupňov Celzia. Dno tortovej formy (priemer 22 cm) vystlať papierom na pečenie. Žĺtky vyšľahať s cukrom. V ďalšej miske zmiešať orechy, mandle, kakao, čokoládu a postupne pridávať do žĺtkovej peny. Pridať roztopené vychladnuté maslo a vyšľahané bielky. Naliať do formy a piecť podľa rúry asi 40 - 45 minút. Nechať vychladnúť.
- 2
Maliny dať na sporák a povariť s cukrom asi 10 minút. Zredukovanú zmes prepasírovať cez sitko.
- 3
Mascarpone vyšľahať s cukrom (podľa chuti možno pridať viac cukru) a s vychladnutými malinami. Pridať šľahačkovú smotanu a vyšľahať do tuha.
- 4
Ozdobne nastriekať na vychladnutú tortu.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem za recept.