Čokoládová pavlova - Nigella Lawson

babulica - bez fotkybabulica, 3. júla 2011
Čokoládová pavlova - Nigella Lawson
Foto: babulica
30 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

6 ks na sneh
300 g
3 polievkové lyžice
1 čajová lyžička
50 g nasekaná
250 ml
500 g




Postup

  1. 1

    Bielka vyšlaháme do tuha, pridávame po lyžiciach prášk.cukor až kým nieje hmota pekne tuhá a lesklá. Pokropíme octom, pridáme preosiate kakao, nasekanú čokoládu a zľahka premiešame.

    Čokoládová pavlova - Nigella Lawson - obrázok 1
  2. 2

    Do tortovej formy vložíme papier na pečenie tak aby nam okraje papiera siahali aj po stranach. Papier na pečenie si vymažem maslom. Hmotu vyklopte na papier a rovnomerne rozotrite.

    Čokoládová pavlova - Nigella Lawson - obrázok 2
  3. 3

    Rúru si vyhrejte na 180 stupnov, vložte formu do rúry a stiahnite teplotu na 150 stupnov. Pečte približne hodinu. Hotový korpus je na povrchu suchý. Po hodine pečenia rúru vypnite, pootvorte dvierka a nechajte korpus úplne vychladnúť v rúre. Potom navrstvite na korpus vyšlahanú šlahačku a na ňu ríbezle (možte použiť aj jahody, maliny, černice, granátové jablko,...). Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ejta
no toto vyskúšam, lebo upiecť Pavlovu nie je vôbec jednoduché.....
babi
Podobné, ako Pavlovova torta. @ejta prečo myslíš, že to nie je jednoduché? Mne sa zatiaľ vždy vydarila. Toto je tiež dobrý nápad, len ako potom vyzerajú boky torty?.
evanaaa
Myslím, že je to torta Pavlovovej( Galiny?), tej primabaleríny, niekde mám originál a už dávno som si robila na ňu chuť, lebo takéto bielkové cestá (bezé) mám rada, nbo neviem, ako by sa mi to podarilo so sladidlom miesto cukru. Niekde sa pečú dokonca dva až tri tie korpusy.
medulienka122
Petr Novotný kedysi dávno varil v jednej relácii,už neviem názov, a on raz tam piekol Pavlovovu. Hovoril, že na to, že je celkom zručný a piekol ju veľakrát, niekedy sa mu stred prepadol, raz celý popraskal, a iné nehody... Tvoja je krásna, keď budem mať zvyšné bielky, možno raz...
palca1105
no ja som pavlovu robila vcera po druhy krat a znovu sa mi stred uplne prepadol ... tak som ju akurat od nervov vyhodila do kosa a kedze mame dnes oslavu idem este na rychlo skusit treti krat ... dufam , ze do tretice vyjde :-) inak Babulica torta vyzera super
palca1105
a to som vyskusala dva rozdielne recepty ... vobec neviem preco mi ten vrch spadol
dorenika
@medulienka mne sa nezda ako nejaka strasna nehoda ked popraska proste je to viac rustikalne ale chut stale paradna:)
aleana
ale veď to je úplne v poriadku že popraskalo... Aj mne popraskalo.Na jednom blogu som čítala že kuchár poklepal po vrchu pavlovy lyžicou,aby sa stred prepadol a do diery naložil šľahačku...takže žiadne stresy,všetko je v poriadku :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia