Foto: babulica
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Bielka vyšlaháme do tuha, pridávame po lyžiciach prášk.cukor až kým nieje hmota pekne tuhá a lesklá. Pokropíme octom, pridáme preosiate kakao, nasekanú čokoládu a zľahka premiešame.
-
2
Do tortovej formy vložíme papier na pečenie tak aby nam okraje papiera siahali aj po stranach. Papier na pečenie si vymažem maslom. Hmotu vyklopte na papier a rovnomerne rozotrite.
-
3
Rúru si vyhrejte na 180 stupnov, vložte formu do rúry a stiahnite teplotu na 150 stupnov. Pečte približne hodinu. Hotový korpus je na povrchu suchý. Po hodine pečenia rúru vypnite, pootvorte dvierka a nechajte korpus úplne vychladnúť v rúre. Potom navrstvite na korpus vyšlahanú šlahačku a na ňu ríbezle (možte použiť aj jahody, maliny, černice, granátové jablko,...). Dobrú chuť.
Diskusia k receptu