Čokoládový zákusok

Čokoládová kocka

Autor receptu: podravka

Ak máte radi čokoládový puding a šľahačku, potom je tento koláč pre vás ako stvorený. Vďaka chutnému spojeniu tmavej čokolády, pudingu a šľahačky si budete užívať každé sústo.

50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na miernom ohni rozpustíme maslo, pridáme kúsky čokolády nakrájanej na kocky a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
  2. Zmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva. Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor vymiešame elektrickým mixérom do peny.
  3. Do hotovej zmesi pridáme čokoládovú hmotu s maslom a nakoniec vmiešame zmes múky a kakaa.
  4. Vylejeme na plech (30 x 18 cm), ktorý sme potreli maslom a posypali múkou.
  5. Pečieme asi 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
  6. Dolcela puding pripravíme podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme, spojíme s pudingom a natrieme na tortu.
  7. Posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme v chlade 2 – 3 hodiny.