Čokoládový zákusok
Čokoládová kocka
Autor receptu: podravka
Ak máte radi čokoládový puding a šľahačku, potom je tento koláč pre vás ako stvorený. Vďaka chutnému spojeniu tmavej čokolády, pudingu a šľahačky si budete užívať každé sústo.
50 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Na miernom ohni rozpustíme maslo, pridáme kúsky čokolády nakrájanej na kocky a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
- Zmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva. Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor vymiešame elektrickým mixérom do peny.
- Do hotovej zmesi pridáme čokoládovú hmotu s maslom a nakoniec vmiešame zmes múky a kakaa.
- Vylejeme na plech (30 x 18 cm), ktorý sme potreli maslom a posypali múkou.
- Pečieme asi 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
- Dolcela puding pripravíme podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme, spojíme s pudingom a natrieme na tortu.
- Posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme v chlade 2 – 3 hodiny.