Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Čokokocky s ganache

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 3. novembra 2023
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
1 bal.
3 PL
100 ml
100 ml
Ganache:
500 ml
200 g
50 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si plech na pečenie 30x20 cm, ktorý vymastíme a vysypeme múkou. Bielky šľaháme mixérom na tuhý sneh a postupne po lyžiciach k nim pridávame kryštálový cukor.

  2. 2

    Do hotového snehu postupne po jednom pridávame žĺtky a šľaháme pri najnižšej rýchlosti. Nasleduje olej a mlieko a preosiate sypké suroviny (múka, kakao, prášok do pečiva). Hotové cesto vylejeme na pripravený plech a pečieme na 180 °C asi 20 minút. Nesmie sa prepiecť, aby nebolo suché.

  3. 3

    Kým sa cesto pečie, pripravíme si ganache. Smotanu dáme zohriať na platňu a do horúcej nalámeme čokoládu. Stiahneme z ohňa a necháme ju roztopiť za občasného miešania. Necháme trochu vychladnúť a ešte teplú ganache nalejeme na teplý korpus.

  4. 4

    Celkom vychladnutý koláč dáme do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia