Čokokocky s ganache
Foto: frommykitchendotcom
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si plech na pečenie 30x20 cm, ktorý vymastíme a vysypeme múkou. Bielky šľaháme mixérom na tuhý sneh a postupne po lyžiciach k nim pridávame kryštálový cukor.
- 2
Do hotového snehu postupne po jednom pridávame žĺtky a šľaháme pri najnižšej rýchlosti. Nasleduje olej a mlieko a preosiate sypké suroviny (múka, kakao, prášok do pečiva). Hotové cesto vylejeme na pripravený plech a pečieme na 180 °C asi 20 minút. Nesmie sa prepiecť, aby nebolo suché.
- 3
Kým sa cesto pečie, pripravíme si ganache. Smotanu dáme zohriať na platňu a do horúcej nalámeme čokoládu. Stiahneme z ohňa a necháme ju roztopiť za občasného miešania. Necháme trochu vychladnúť a ešte teplú ganache nalejeme na teplý korpus.
- 4
Celkom vychladnutý koláč dáme do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu