Čokoládový koláč

Čokokocky s ganache

Autor receptu: frommykitchendotcom

20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si plech na pečenie 30x20 cm, ktorý vymastíme a vysypeme múkou. Bielky šľaháme mixérom na tuhý sneh a postupne po lyžiciach k nim pridávame kryštálový cukor.
  2. Do hotového snehu postupne po jednom pridávame žĺtky a šľaháme pri najnižšej rýchlosti. Nasleduje olej a mlieko a preosiate sypké suroviny (múka, kakao, prášok do pečiva). Hotové cesto vylejeme na pripravený plech a pečieme na 180 °C asi 20 minút. Nesmie sa prepiecť, aby nebolo suché.
  3. Kým sa cesto pečie, pripravíme si ganache. Smotanu dáme zohriať na platňu a do horúcej nalámeme čokoládu. Stiahneme z ohňa a necháme ju roztopiť za občasného miešania. Necháme trochu vychladnúť a ešte teplú ganache nalejeme na teplý korpus.
  4. Celkom vychladnutý koláč dáme do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc.