Čokoládový koláč
Čokokocky s ganache
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Pripravíme si plech na pečenie 30x20 cm, ktorý vymastíme a vysypeme múkou.
Bielky šľaháme mixérom na tuhý sneh a postupne po lyžiciach k nim pridávame kryštálový cukor.
- Do hotového snehu postupne po jednom pridávame žĺtky a šľaháme pri najnižšej rýchlosti. Nasleduje olej a mlieko a preosiate sypké suroviny (múka, kakao, prášok do pečiva).
Hotové cesto vylejeme na pripravený plech a pečieme na 180 °C asi 20 minút. Nesmie sa prepiecť, aby nebolo suché.
- Kým sa cesto pečie, pripravíme si ganache. Smotanu dáme zohriať na platňu a do horúcej nalámeme čokoládu. Stiahneme z ohňa a necháme ju roztopiť za občasného miešania. Necháme trochu vychladnúť a ešte teplú ganache nalejeme na teplý korpus.
- Celkom vychladnutý koláč dáme do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc.