Kuskus
Citrónový kuskus s mrkvou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup- Do menšieho hrnca dáme variť asi pol litra vody. Ružičkový kel očistíme
a rozoberieme na jednotlivé listy. Listy vhodíme do vriacej vody a asi 2 minúty varíme.
- Kuskus vysypeme do väčšej misky. Zalejeme ho vriacou vodou, v ktorej sme pripravovali kel, a kuskus necháme napučať.
- Medzitým očistíme a nastrúhame mrkvu. Citrón umyjeme a nastrúhame
z neho asi 1 ČL kôry. Potom ho rozkrojíme a odšťavíme asi 1 PL šťavy.
- Napučaný kuskus premiešame vidličkou, vmiešame olivový olej, citrónovú kôru a šťavu. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Zľahka premiešame s mrkvou, listami kelu a mäty.
|