Kuskus

Citrónový kuskus s mrkvou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do menšieho hrnca dáme variť asi pol litra vody. Ružičkový kel očistíme a rozoberieme na jednotlivé listy. Listy vhodíme do vriacej vody a asi 2 minúty varíme.
  2. Kuskus vysypeme do väčšej misky. Zalejeme ho vriacou vodou, v ktorej sme pripravovali kel, a kuskus necháme napučať.
  3. Medzitým očistíme a nastrúhame mrkvu. Citrón umyjeme a nastrúhame z neho asi 1 ČL kôry. Potom ho rozkro­jíme a odšťavíme asi 1 PL šťavy.
  4. Napučaný kuskus premiešame vidlič­kou, vmiešame olivový olej, citrónovú kôru a šťavu. Dochutíme soľou a mle­tým čiernym korením. Zľahka premie­šame s mrkvou, listami kelu a mäty.