Pripravte si chutný a osviežujúci koláčik s naozaj výraznou citrónovou chuťou.
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
1,5 hrnčeka |
|
0,5 hrnčeka |
|
Plnka: | |
1 hrnček |
|
1/4 hrnčeka |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto si pripravíme zmiešaním zmäknutého masla, múky a cukru. Použila som 2 dl hrnček.
-
2
Do formy dáme papier na pečenie a vytvarujeme cesto, tak že urobíme aj trošku vyšší okraj kvôli plnke. Dáme piecť na 180 stupňov 20 minút.
-
3
Zatiaľ si vo vodnom kúpeli vyšľaháme celé vajcia s cukrom do bielej peny. Potom pridá kôru aj šťavu z citróna. A nakoniec zamiešame múku. Necháme 10 minút vychladnúť.
-
4
Potom vlejeme na predpečený korpus a pečieme ešte 20 minút.
-
5
Necháme poriadne vychladiť a až následne servírujeme.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Presne, aj mňa recept zaujal práve kvôli nenáročným surovinám. Ak vyskúšaš s iným ovocím, daj vedieť. Napr. to ríbezle môže byť fajn nápad. :)