Tento jemne kyslý citrónový koláč dobre padne v teplých letných dňoch
porcií
príprava
na 210-120 °C
Suroviny
250 gramov |
|
125 gramov |
|
|
|
1 lyžička |
|
1 kus |
|
|
|
500 mililitrov |
|
40 gramov |
|
75 gramov |
|
1 kus |
|
4 kusy |
|
40 gramov |
|
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto rýchlo vypracujeme pevné cesto. Cesto vtlačíme do vymastenej a múkou vysypanej zúbkatej formy na ovocný koláč ( nie do tortovej ) a na 1 hodinu vložíme do chladničky. Po 1 hodine cesto popicháme vidličkou a vložíme do rúry vyhriatej na 210 °C na 15 minút.
- 2
V kastróli privedieme do varu mlieko a kôru z citróna. Pridáme múku a cukor. Varíme do zhustnutia a odstavíme z plameňa. Necháme mierne vychladnúť a primiešame žĺtky s citrónovou šťavou.
- 3
Pripravenú zmes nalejeme na predpečené cesto a pri teplote 180 °C pečieme 20 minút. Medzitým z bielkov ušľaháme sneh, do ktorého za stáleho miešania pomaly prisypávame cukor. Sneh rozotrieme na hotový koláč a pečieme ešte 15 minút pri teplote 120 °C
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu