Foto: izabella929
Sladké niečo na toto zamračené počasie.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: I. | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
1 PL strúhaná |
|
1 KL |
|
Cesto: II. | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1 KL |
|
1 PL strúhaná |
|
1 PL |
|
Krém: | |
600 ml |
|
2 bal |
|
250 g |
|
150 g mletý |
|
250 g |
|
1 KL |
|
200 ml |
|
1 bal |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
Poleva na vrch: | |
200 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Pripravila som 2 biele korpusy. Prvý som robila zo 4 vajec a ten druhý z 5 vajec. Ten z 5 vajec pôjde na spodok zákuska, lebo na to budú ukladané piškóty, čiže väčšia záťaž. Na vrch použijem korpus zo 4 vajec. Vymiešala som vajcia c trstinovým cukrom do peny.
-
2
Pridala som múku zmiešanú s práškom do pečiva a v malých dávkach som vmiešala so cesta.
-
3
Pridala som strúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu.
-
4
Podobne som urobila i druhý korpus z 5 vajec. Obe cestá som vyliala na plech vystlaný papierom a upiekla na 180 st. 10 min nechala som chladiť na mriežkach.
-
5
Pripravila som krém: V mlieku som vymiešala Zlaté klasy a pridala som k horúcemu mlieku na sporáku. Uvarený puding som nechala vychladiť.
-
6
Mascarpone a mletý trstinový cukor som vymiešala do peny, pridala som do neho citronovú príchuť a Fernet. Po jednej lyžici som pridávala vychladnutý puding a dobre vyšľahala.
-
7
Pridala som do neho strúhanú citrónovú kôru a šťavu.
-
8
Z krému som odobrala do pohárika na zdobenie. Do ostatného som pridala ešte tvaroh.
-
9
Rozdelila som ho na dve polovice a uložila do chladničky.
-
10
Spodný 5 vajcový korpus som poliala citronovou šťavou a natrela horúcim marhuľovým lekvárom.
-
11
Na lekvár som natrela polovicu krému.
-
12
Na krém som ukladala piškóty máčané v citrónovom sirupe.
-
13
Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.
-
14
Na vrch som položila druhý korpus. Uložila som do chladničky na noc a zaťažila 4 kg cukru.
-
15
Ráno som koláč potrela polevou.
-
16
Ozdobila som ho odloženým krémom a nakrájala na rezy. Prajem vám dobrú chuť.
♡ Gratulujem.