Citrónové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Sladké niečo na toto zamračené počasie.

20
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravila som 2 biele korpusy. Prvý som robila zo 4 vajec a ten druhý z 5 vajec. Ten z 5 vajec pôjde na spodok zákuska, lebo na to budú ukladané piškóty, čiže väčšia záťaž. Na vrch použijem korpus zo 4 vajec. Vymiešala som vajcia c trstinovým cukrom do peny.
  2. Pridala som múku zmiešanú s práškom do pečiva a v malých dávkach som vmiešala so cesta.
  3. Pridala som strúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu.
  4. Podobne som urobila i druhý korpus z 5 vajec. Obe cestá som vyliala na plech vystlaný papierom a upiekla na 180 st. 10 min nechala som chladiť na mriežkach.
  5. Pripravila som krém: V mlieku som vymiešala Zlaté klasy a pridala som k horúcemu mlieku na sporáku. Uvarený puding som nechala vychladiť.
  6. Mascarpone a mletý trstinový cukor som vymiešala do peny, pridala som do neho citronovú príchuť a Fernet. Po jednej lyžici som pridávala vychladnutý puding a dobre vyšľahala.
  7. Pridala som do neho strúhanú citrónovú kôru a šťavu.
  8. Z krému som odobrala do pohárika na zdobenie. Do ostatného som pridala ešte tvaroh.
  9. Rozdelila som ho na dve polovice a uložila do chladničky.
  10. Spodný 5 vajcový korpus som poliala citronovou šťavou a natrela horúcim marhuľovým lekvárom.
  11. Na lekvár som natrela polovicu krému.
  12. Na krém som ukladala piškóty máčané v citrónovom sirupe.
  13. Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.
  14. Na vrch som položila druhý korpus. Uložila som do chladničky na noc a zaťažila 4 kg cukru.
  15. Ráno som koláč potrela polevou.
  16. Ozdobila som ho odloženým krémom a nakrájala na rezy. Prajem vám dobrú chuť.