Citrónové muffiny (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Sladkosti z našej vegánskej svadby II. - všetky sme si piekli svojpomocne. Tu bol zdroj inšpirácie Internet. Vyjde 12 muffinov.

12
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Použila som hrnček s objemom cca 250 ml. Predhrejte rúru na 170 - 180 C. Pripravte si košíčky do formy na muffiny.
  2. V malej miske zmiešajte rastlinné mlieko s jablčným octom. Nechajte postáť 10 min. Vo veľkej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu a soľ. V druhej miske zmiešajte mlieko s octom, olej, cukor, citrónovú šťavu a kôru. Poriadne premiešajte suché suroviny s mokrými.
  3. Naplňte košíčky do 3/4. Pečte asi 20 minút pri 180 C. Po vychladnutí môžete zdobiť citrónovou polevou: 1/2 hrnčeka pomletého hnedého cukru a 1 PL citrónovej šťavy. Môžete pridať viac šťavy alebo cukru podľa chuti.