Citrónová torta
Citrónová torta

Citrónová torta s fialkovým krémom a čučoriedkami

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 19. augusta 2021
Citrónová torta s fialkovým krémom a čučoriedkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Citrónový korpus:
200 g
3 ks
110 g (izbovej teploty)
120 g
180 g
1 PL
1 ks (kôra aj šťava)
Fialkový krém:
250 g
150 ml (33 %)
5 PL
3 g
Okrem toho:
250 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Citrónový korpus: Cukor, žĺtky, maslo a cmar vyšľaháme. Pridáme citrónovú šťavu aj nastrúhanú kôru. V samostatnej miske vyšľaháme sneh z bielkov. Žĺtkovú zmes spojíme so snehom a opatrne primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto dáme do formy vystlanej papierom a pečieme na 180 stupňoch asi 35 minút.

  2. 2

    Fialkový krém: Fialkový sirup zahustíme agarom, prevaríme a necháme vychladnúť. Potom ho vyšľaháme s mascarpone. Keď sú úplne spojené, prilejeme vychladenú smotanu. Šľaháme, kým krém nie je pevný.

  3. 3

    Korpus prerežeme, naplníme krémom a čučoriedkami. Prikryjeme druhým plátom a vrch a boky torty tiež natrieme krémom. Ozdobíme ovocím a fialkami, prípadne inými jedlými kvetmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia