Foto: morenajea
od Zdeňka Pohlreicha
Postup
-
1
Rozpis je na jednu veľkú, alebo dve menšie porcie. V originál recepte sú ešte hrozienka, nasekané orechy a nakrájané jablká. Ja mám ale rada takúto jednoduchú verziu.
- 2
V jednej miske: Žĺtka rozmiešame s cukrom, pridáme múku, mlieko, 1 PL cukru a soľ.
- 3
V druhej miske: metličkou ušľaháme sneh z bielkov.
- 4
Na panvici rozpálime 1PL masla. Sneh vmiešame do cesta a vylejeme na horúce maslo. (Teraz kto chce, môže navrh posypať hrozienka) Pečieme pod pokrievkou 2-3 minúty. Keď je hotové, otočíme a dorobíme druhú stranu. Potom placku vareškou roztrháme na menšie kusy a dáme ich na tanier.
- 5
Na panvici necháme rozpustiť 1PL masla a 1PL cukru. Keď začne karamelizovať (kto chce môže si teraz pridať orechy alebo jablká), pridáme trhanec a premiešame.
- 6
Na tanieri posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/ceresnove-kocky-fotorecept/2707...
www.austria.info/sk/kulinarstvo-v-rakusku/cisarov-trhane...
Na obrazku je pred posypanim praskovym cukrom.
Dakujem za recept.