Cisársky trhanec

Autor receptu: morenajea

od Zdeňka Pohlreicha

Suroviny

Postup

  1. Rozpis je na jednu veľkú, alebo dve menšie porcie. V originál recepte sú ešte hrozienka, nasekané orechy a nakrájané jablká. Ja mám ale rada takúto jednoduchú verziu.
  2. V jednej miske: Žĺtka rozmiešame s cukrom, pridáme múku, mlieko, 1 PL cukru a soľ.
  3. V druhej miske: metličkou ušľaháme sneh z bielkov.
  4. Na panvici rozpálime 1PL masla. Sneh vmiešame do cesta a vylejeme na horúce maslo. (Teraz kto chce, môže navrh posypať hrozienka) Pečieme pod pokrievkou 2-3 minúty. Keď je hotové, otočíme a dorobíme druhú stranu. Potom placku vareškou roztrháme na menšie kusy a dáme ich na tanier.
  5. Na panvici necháme rozpustiť 1PL masla a 1PL cukru. Keď začne karamelizovať (kto chce môže si teraz pridať orechy alebo jablká), pridáme trhanec a premiešame.
  6. Na tanieri posypeme práškovým cukrom.