Cisárske trhance

Autor receptu: banjolin

Toto je veľmi obľúbený rakúsky recept. V origináli sa volá "keiserschmarrn", po našom by som to ešte nazvala piškótové trhance s jablkovým pyré. Rýchla ľahká pochúťka. V mojej kuchyni sa podáva aj ako dezert po sviatočnom jedle.

2
porcie
20 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V jednej miske zmiešame múku, cukor, žĺtky, štipku soli a mlieko na husté tekuté cesto.
  2. V druhej mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a opatrne vmiešame do cesta.
  3. Vo veľkej plochej panvici si roztopíme maslo, pomaly nalievame cesto a opečieme z oboch strán.
  4. Panvicu s opečenou omeletou vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov - najlepšie horkovzduch, ak máte tú možnosť. Piecť cca 10-12 min. do zlatista.
  5. Omeletu vyberieme na tanier a dvoma vidličku mi ju potrháme na (márne) nepravidelné kúsky. Teraz pridáme hrozienka, zmiešame a vložíme späť do ešte teplej rúry.
  6. Po minúte vyberieme, naservírujeme na taniere, posypeme práškovým cukrom a podávame s jablkovým pyré alebo obľúbeným kompótom.