Cisárske trhance
Autor receptu: banjolin
Toto je veľmi obľúbený rakúsky recept. V origináli sa volá "keiserschmarrn", po našom by
som to ešte nazvala piškótové trhance s jablkovým pyré. Rýchla ľahká pochúťka. V mojej
kuchyni sa podáva aj ako dezert po sviatočnom jedle.
2 porcie |
20 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- V jednej miske zmiešame múku, cukor, žĺtky, štipku soli a mlieko na husté tekuté cesto.
- V druhej mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a opatrne vmiešame do cesta.
- Vo veľkej plochej panvici si roztopíme maslo, pomaly nalievame cesto a opečieme z oboch strán.
- Panvicu s opečenou omeletou vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov - najlepšie horkovzduch, ak máte tú možnosť. Piecť cca 10-12 min. do zlatista.
- Omeletu vyberieme na tanier a dvoma vidličku mi ju potrháme na (márne) nepravidelné kúsky. Teraz pridáme hrozienka, zmiešame a vložíme späť do ešte teplej rúry.
- Po minúte vyberieme, naservírujeme na taniere, posypeme práškovým cukrom a podávame s jablkovým pyré alebo obľúbeným kompótom.