Čínske rezance

Autor receptu: proste0monika

Chutia úplne ako z ázijského bistra, no nie je v nich žiadne mäso ani vajíčka =P

2-4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Špagety alebo rezance pripravíme podľa návodu , nesmú sa rozvariť lebo na panvici s nám z nich spraví kaša.
  2. Zeleninu očistíme a nakrájame alebo nastrúhme na tenké prúžky. Cesnak pretlačíme. Keď máme špagety uvarené zlejeme ich a dáme si na panvičku (najlepšie wok) rozpáliť asi lyžicu olivového oleja. Na horúci plej hodíme najskôr na minútku cesnak a cibulu, potom aj ostatnú zeleninu a rezance. Smažíme krátko, aby zelenina zostala chrumkavá a len jemne zosladla.
  3. Keď je všetko opečené, odstavíme z plameňa a pridáme sójovú omáčku podľa chuti a dobre premiešame a môžme podávať. Rezance sú výborné aj samotné alebo ako príloha k smaženému tofu.