Čínske rezance so štipkou (aj bez) fantázie

Autor receptu: perinbabba

Recept som našla v časopise. Pôvodne v ňom bolo zopár maličkostí, no ja som niečo vyhodila, niečo som vložila a ... teraz ho milujem, lebo je jednoduchý, chutný, rýchly a nehanbila by som sa ponúknuť ho návšteve :-) Juj a ... toto nie je tradičné čínske jedlo ... toto je len jedlo s použitím zopár čínskych ingrediencií :-)

Postup

  1. Rezance vložíme do misky a zalejeme vodou. /ja používam prevarenú z konvice. Nemusí byť horúca/ cca po 10 min. dáme odkvapkať do sitka.
  2. Na olivovom oleji udusíme nakrájaný pórik spolu s čínskou kapustou. Keď sú mäkké /resp. také ako nám chutia:-) / vyberieme ich do misky. Vajíčka rozhabarkujeme /rozšprudľujeme ... krásne slovo/ - urobíme viac-menej omeletu a upečieme ich na panvici, kde sme predtým dusili dobroty. Keď je upečená, rozbijeme ju vareškou.
  3. Pridáme udusené dobroty, rezance, cesnak, soľ a 2 - 3 pol. lyžice sójovej omáčky. V recepte bol spomenutý aj cukor, ale mne to s tým fakt nechutilo.
  4. No a k tej fantázii ... Použila som už aj na tenké plátky narezané kuracie mäsko, mrkvu, petržlen, celer ... aj bambusové výhonky. Najdôležitejšia surovina je sójová omáčka ... len opatrne s ňou :-)