Čínske rezance so štipkou (aj bez) fantázie
Autor receptu: perinbabba
Recept som našla v časopise. Pôvodne v ňom bolo zopár maličkostí, no ja som niečo vyhodila, niečo som vložila a ... teraz ho milujem, lebo je jednoduchý, chutný, rýchly a nehanbila by som sa ponúknuť ho návšteve :-)
Juj a ... toto nie je tradičné čínske jedlo ... toto je len jedlo s použitím zopár čínskych ingrediencií :-)
Postup
- Rezance vložíme do misky a zalejeme vodou. /ja používam prevarenú z konvice. Nemusí byť horúca/ cca po 10 min. dáme odkvapkať do sitka.
- Na olivovom oleji udusíme nakrájaný pórik spolu s čínskou kapustou.
Keď sú mäkké /resp. také ako nám chutia:-) / vyberieme ich do misky.
Vajíčka rozhabarkujeme /rozšprudľujeme ... krásne slovo/ - urobíme viac-menej omeletu a upečieme ich na panvici, kde sme predtým dusili dobroty.
Keď je upečená, rozbijeme ju vareškou.
- Pridáme udusené dobroty, rezance, cesnak, soľ a 2 - 3 pol. lyžice sójovej omáčky.
V recepte bol spomenutý aj cukor, ale mne to s tým fakt nechutilo.
- No a k tej fantázii ...
Použila som už aj na tenké plátky narezané kuracie mäsko, mrkvu, petržlen, celer ... aj bambusové výhonky.
Najdôležitejšia surovina je sójová omáčka ... len opatrne s ňou :-)